RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snømennene raser mot regjeringen

Sist oppdatert:
31 snømenn demonstrerte fredag foran Stortinget, i protest mot de stadig dårligere levekårene.

(iOslo.no): Flere snømenn møtte velvillig opp foran Stortinget for å protestere mot global oppvarming. Målsettingen var å få regjeringen til å intensivere miljøkampen.

En gruppe førsteklassinger ved Westerdals art direction løste en skoleoppgave på originalt vis.

- Vi fikk en oppgave på westerdals reklameskole hvor vi skulle lage noe ut av tre og plassere i Oslo, med andre ord et kunstprosjekt. Vi tenkte vi samtidig ville benytte anledningen til å kommunisere et budskap, og valget falt på problematikken rundt global oppvarming, sier Ole Martin Buene, en av elevene bak prosjektet, til iOslo.no.

Dermed bestemte de seg for å lage små snømenn i kryssfinér, som de plasserte foran Stortinget, under parolen «bedre levevilkår».

- Vi følte dette var en litt annerledes måte å kommunisere problemstillingen på. Regjeringen kan selvfølgelig gjøre ennå mere enn de allerede gjør for å snu trenden, og med tanke på hvor lang tid det vil ta så bør dette arbeidet intensiveres nå, sier Buene.

Det var mange nysgjerrige forbipasserende på stortingsplassen i ettermiddag og snømennene fikk bred støtte fra folk flest.

Men værprognosene ser ikke bra ut for vinterens snømenn. Mildværet er spådd til å vare ut denne måneden også, så da gjenstår det å se om februar har bedre vilkår å by på for de som foretrekker kulde.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere