RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sønn (2) i skuddlinja

Sist oppdatert:
Ett av ofrenes to år gamle sønn havnet midt i kuleregnet da lederen for A-gjengen ble skutt på Aker Brygge søndag.

I Stensgata ved Bislet i Oslo slutter alle spor etter de fire etterlyste gjengmedlemmene. Her fant politiet fluktbilen, en BMW 730, sent søndag kveld.

Advokat Vidar Lind Iversen representerer en av de fire etterlyste personene, og var mandag i kontakt med sin klient via familiemedlemmer.

«Vanlig tur» på Aker Brygge
Hans klient mener skytingen på Aker Brygge har blitt feil fremstilt, og hevder de to som ble skadet trakk våpen først.

- Dette blir fremstilt som et gjengopprør, og det blir sagt at man velger å gjøre dette på en offentlig arena. Og det er langt fra sannheten i denne saken. Etter det jeg har fått høre, så har min klient og de han har vært sammen med, ikke vært ute på noe annet enn en vanlig tur på Aker Brygge i går, sier Lind Iversen til TV 2 Nyhetene.

- Med våpen?

- Jeg kan ikke kommentere det. Jeg vet ikke hvem som hadde det, og hvordan det har kommet inn i bildet.

Ifølge Lind Iversen, var det en av de fornærmede som først trakk våpen.

- Det skjedde uten noen god grunn. Og så oppstod det skyting mot disse to på et noe senere tidspunkt, uten at jeg har full klarhet i hva som skjedde da, sier Lind Iversen.

Toåring i skuddlinja
Den siktede har også fortalt at en av de han var sammen med hadde med seg sin to år gamle gutt, som havnet midt i kuleregnet.

Politiet vil i morgen gå ut med navn og bilde på de fire siktede om de ikke melder seg frivillig. Lind Iversen sier hans klient ikke vil melde seg med det første, siden han mener seg førhåndsdømt av politiet.

- Problemet er at politiet har gått veldig hardt ut i denne saken, og sagt at de skal knuse gjengene, og så definert disse guttene som gjengmedlemmer - uten å ha noen god grunn. Det gir jo igjen grunn til å frykte at de ikke får rettferdig behandling, og man kan se for seg at vitner blir fengslet fordi man har tatt alle under en kam når man vurderer dem, avslutter Lind Iversen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere