Gå til sidens hovedinnhold

Snø og storm i sør

Sør- og østlendingene kan vente seg regn, snø og vind i helgen, mens været i nord blir pent. Sjekk helgeværet der du bor.

- Nord-Norge ser derimot ut til å få lengre perioder med opphold og fortrinnsvis pent vær, opplyser meteorolog Martin Dahl Grønnevet i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Sjekk været der du bor

- Skille ved Stad

- Været i helgen kommer til lage et skille ved Stad, og områdene nord for Stad og Dovre vil få opphold og til dels pent vær, sier Grønnevet.

- Et kraftig lavtrykk i Norskehavet fører til sørlige og sørøstlige vinder over så godt som hele landet, og Nord-Norge blir dermed liggende i le for nedbøren, sier meteorologen.

Han opplyser at de sørlige deler av Sør-Norge vil få skyet vær med regn på kysten, og med mer snø i indre strøk og fjellet.

- Lørdag får vi litt snø og nedbør som i dag. Men det er først på søndagen det klinker til med masse nedbør, sterk vind og uvær i sør, sier meteorologen

- Vind opp mot storm styrke

Grønnevet sier det derfor blir nok å gjøre for brøytemannskapene på Sørlandet og Østlandet i helga.

- Sent lørdag og søndag får vi nok vind opp i storm styrke i sørlige fjelltrakter, sier meteorologen.

- Vi får den sterkeste vinden sent lørdag og første del av søndagen, sier Grønnevet.

Han sier at vinden svekkes litt igjen på kvelden søndagen. På tirsdagen vil nedbøren tirsdag dreier mer mot vest.

- Da får vi lettere vær Østafjells, men allerede fra midten av neste uke vil lavtrykkene bevege seg innover Skagerrak og sørge for mer nedbør i sør, sier Grønnevet.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar