Gå til sidens hovedinnhold

Snø på Skaugum

Kronprinsparet våknet til snø 17. mai.

Flere stedet på Østlandet har det snødd i morgentimene på årets nasjonaldag.

Kronprinsparet måtte kle seg godt da de skulle vinke til det passerende barnetoget på Skaugum, for det sluddet også i Asker i formiddag.

Se billedkarusell av feiringen nederst i saken.

Kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og Marius var kledd i Vest-Agder-bunader, mens kronprinsen og lille Sverre Magnus var iført Asker-bunaden.

Mange av barna i toget hadde funnet frem pannebånd, og pakket seg inn i hetter og jakker.

Sjekk 17. mai-været hos deg

- Bunadsvær
Sørlandet og Vestlandet får det fineste 17. mai-været, men varmt er det ikke.

- Det er generelt kaldt i hele Norge, og vi kan ikke vente oss mer enn 10-12 grader i skyggen på det høyeste, sier Storm-meteorolog Inge Johannessen til Nettavisen.

Han forteller om pent vær og sol i Bergen, men samtidig blåser det kuling langs vestlandskysten i perioder i dag.

Sørlandet får også mye sol, men sommertemperaturene vi fikk smaken av forrige uke, er utenfor rekkevidde. Mange må kanskje la sommerkjolen henge i skapet, men Storm-meteorologen mener vi får passende bunadsvær på nasjonaldagen.

Saken fortsetter nedenfor.

Kuling langs kysten
Og selv om Østlandet våknet til tungt og grått skydekke og trusler om snøbyger i høyden, skal det bli noe bedre utover dagen.

- Det skal bli lettere på Østlandet mot kvelden. I løpet av ettermiddagen skal det bli opphold, men vi har en kald værtype og til natta blir det kaldt igjen.

I Trøndelag må man også ha med seg paraply i dag. Det er meldt enkelte regnbyger, men stort sett blir det overskyet oppholdsvær og 8-12 grader, opplyser Johannessen.

Nordland får også overskyet oppholdsvær på årets 17. mai. I Lofoten kan det komme enkelte sludd- og snøbyger. Det samme gjelder for kysten av Troms og Finnmark, og her blir det ikke mer enn 3-4 grader. Også lengst i nord meldes det kuling langs kysten.

Saken fortsetter nedenfor.

Følg været på mobilen

Søndag blir været noe bedre sørpå, men Møre og Romsdal og Trøndelag kan få flere byger. Aller lengst nord avtar vinden noe.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn en iPod hver dag

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut