*Nettavisen* Nyheter.

Snø-sjokk ga trafikkaos

Flere steder på Østlandet hersket det trafikkaos etter snøfallet i morgentimene i dag. Det er ikke meldt om alvorlige ulykker.

25.10.05 11:54

Har du bilder av snøkaoset? Skriv: natips og send til 1984.

- Fra klokken 07 og frem til nå har det vært totalt kaos, sier operasjonsleder Jørn Lien ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mange utforkjøringer
Han anslår at politiet har fått rundt 15 henvendelser fra folk som enten har kjørt av veien, kollidert eller opplevd andre uhell som følge av uværet.

- Årsaken er at folk kjører med sommerdekk, fastslår han.

Problemene har vært størst i nedre Telemark, i Grenlandsområdet som favner om byene Porsgrunn og Skien.

Tregt på E18
Det er for tiden lange køer på E18 gjennom Porsgrunn.

- På E18 ved Lanner er det veldig redusert fremkommelighet. Det står flere kjøretøyer på kryss og tvers, og flere vogntog har stoppet i høyresiden og lemper kjettinger, forteller operasjonslederen.

Han tror det verste kaoset nå nærmer seg slutten.

- Ting tyder på at det begynner å bedre seg nå. Saltet til veivesenet begynner å virke, og folk som starter dagen nå, innser at de må legge om til vinterdekk, sier han.

Snøfall i Oslo
Også i hovedstaden lavet snøen ned, men de fleste Oslo-bilistene holdt seg på veien, ifølge politiet.

- Det har vært overraskende rolig. Vi har ikke fått noen meldinger om trafikkuhell i morgentimene, sier operasjonsleder Grete Løland ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Folk har kanskje vært flinke til å bytte om til vinterdekk i år, tror hun.

E6-kaos etter trailervelt
Et dårlig skodd vogntog sørget for trafikkaos på E6 ved Råde i Østfold ved 08.30-tida.

Den polske sjåføren mistet styringen på E6 ved Smart Club i Råde. Kjøretøyet snurret rundt og sperret veien og tilhengeren traff førerhuset. Ingen kom til skade. Det ble store materielle skader på vogntoget da tilhengeren traff førerhuset, ifølge politiet.

- Det er totalt trafikkaos der nå med køer i begge retninger. Det blir omkjøring via riksvei 118 mens bergingsarbeidet pågår, meldte operasjonsleder Tommy Moen ved Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen i morges.

Også andre steder i Østfold oppsto det problemer på grunn av snøfallet. En minibuss med sjåfør og fem passasjerer veltet på riksvei 111 litt før klokka ni. Sjåføren ble kjørt til sykehus, mens passasjerene ble kjørt til legekontor. Ingen ble alvorlig skadd.

Verditransport på taket
I Sirdal i Agder havnet en verditransport på taket etter en utforkjøring ved 08.30-tiden. Sjåføren slapp unna uten skader, skriver Fædrelandsvennen på nett. Ulykken skjedde i Eikelandsdalen på riksvei 42 mot Tonstad. Det var snø og glatt i veibanen da ulykken skjedde.

Rundvelt på Røykenveien
- De som fortsatt har sommerdekk på bilen bør holde seg hjemme. Det er ikke bare det at de utsetter seg selv og andre for fare, men de kan også få seg et skikkelig forelegg, sier operasjonsleder Per Berntsen ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Han melder om mye bulking og utforkjøringer på veiene, men så langt ingen alvorlige hendelser.

En bilist hadde flaks og kunne krabbe uskadd ut av bilen etter at den ved 10.30-tiden havnet på taket i grøfta på Røykenveien ved Heggdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Uvær på fjellovergangene
Statens vegvesen melder at det er kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell på grunn av uvær. Klokka åtte i morges var det minus seks grader, liten kuling og snø.

Riksvei 55 over Sognefjellet er stengt på grunn av uvær og blir ikke åpnet i dag.

Se oppdaterte veimeldinger her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.