*Nettavisen* Nyheter.

Snø stoppet T-banen

Foto: Esben Holm (Klikk.no)

Kaos etter stopp på Majorstuen.

09.02.09 15:21

Mandag morgen, rundt klokken 8.30, var det full stans på Majorstuen på grunn av all snøen. Problemene vil få innvirking på rutene utover hele dagen, men klokken 15.00 hadde trafikken startet opp igjen.

- Trafikken normaliseres gradvis på T-banen. Det har vært veldig mye styr og store driftsproblemer i dag, innrømmer informasjonssjef for T-banedriften i Oslo, Bjørn Rydmark, ovenfor Nettavisen.

Kaoset skyldes fokksnø og fuktige tunneler, med litt høyere temperatur, som blant annet har hindret kontakt mellom strømavtaker på toget og strømførende skinne.

«Fra ca kl 1430 kjøres det 15-minutters ruter på vest, mens linje 2 og 3 fremdeles kjøres kun til Helsfyr. Delstrekningene Helsfyr-Ellingsrudåsen og Helsfyr-Mortensrud vil fremdeles betjenes med buss, antakelig frem til ca kl 18.00», heter det på T-banens nettsider.

Hold deg oppdatert på trafikken her (ekstern lenke)

- Trafikken østfra blir snudd på Stortinget og trafikken vestfra blir snudd på Majorstuen. opplyste T-banen i en pressemelding mandag morgen.

Informasjonssjef forsinket
Problemene forplantet seg raskt til andre deler av rutenettet. Informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg, måtte selv finne alternativ transport etter at T-banevognen hun benyttet ikke kom seg videre fra stasjonen på Carl Berner.

- Jeg er fortsatt ikke på jobb, så jeg vet ikke mer enn at det står et vogntog på Majorstuen, sier Isberg til Nettavisen.

Hun forteller at kollektivtrafikken i Oslo har hatt store problemer med snøen denne helgen.

- Fremkommeligheten blir ekstra utfordrende med all snøen som har kommet de siste dagene. Nå skal det bli opphold, så jobben nå blir å få ryddet sporene og veiene som våre ruter benytter. Kalde dager skal ikke skape større problemer for kollektivtrafikken, påpeker Isberg.

Full stans
- Akkurat nå er det nesten full stans, og det går bare noen sporadiske avganger vestover fra Majorstuen, opplysete informasjonssjef Rydmark, til iOslo.no mandag morgen.

17 busser ble satt inn for å hjelpe passasjerene som ikke fikk benyttet seg av T-banen utover mandagen.

Rydmark opplyser også at problemene spredte seg raskt fra Majorstuen.

- Nå er det stopp over hele fjøla. Fokksnø har lagt seg inn under strømskinnene flere steder rundt byen. Dette skaper et isolerende dekke som gjør at vognene ikke får strøm, forklarer han.

Trafikkproblemene vil fortsette utover dagen, men Rydmark håper de får fart på sakene etter at rushtrafikken er unnagjort. Avganger med en halvtimes mellomrom kan bli en løsning utover etterdagen og kvelden.

Forsinket togtrafikk
NSB og Jernbaneverket slet i morgentimene med å holde togtrafikken i gang på enkelte strekninger, blant annet på Vestfoldbanen.

- Vi hadde en litt tung morgen. Fin og tørr snø fyker i sporet og opp under togene. Der danner det seg is, som faller ned og låser sporveksler. Problemet var særlig stort på Vestfoldbanen mandag morgen, og på Askerbanen hadde vi et havari. Dermed var det forsinkelser på opptil en time, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag