Gå til sidens hovedinnhold

Snøen faller i hele landet denne uken

Lengter du etter en hvit desember? Du trenger ikke vente så mye lenger.

Etter en mild første helg i desember ser vi mot mer vinterlig vær den kommende uken. Meteorologene melder om snø både i nord, sør, øst og vest.

- Det kommer først i Nord- og Midt-Norge og så til resten av landet. Det har vært ganske mildt i hele landet i helgen, og nå synker temperaturene langsomt, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe til Nettavisen.

Les også: Underkjølt regn gjør veiene til skøytebaner

De som lengter etter snø i Midt-Norge kan glede seg til en hvit start på uken. Her kan snøen komme allerede tirsdag.

- I Trøndelag og Møre og Romsdal kan det komme hvit nedbør allerede i starten av neste uke, forteller Walløe, men legger til at det fortsatt vil være noen få varmegrader nær kysten.

Også i nord kommer det mer vinterlig vær helt i starten av den kommende uken. Snøgrensen i Nordland krabber nedover i løpet av uken og her kan snøen komme fra tirsdag av.

- I Troms og Finnmark kommer det snø mot slutten av uken og i løpet av torsdagen kan det komme en god del centimeter med snø her, forteller Walløe.

Det blir kaldere og det kommer nedbør lenger sørover også, men her må vi vente litt lenger. På Østlandet starter uken med noen solfylte, fine og litt kjøligere dager, før vi kan se snøen mot slutten av uken.

- Tirsdag til torsdag så vil det være en del sol, men også kaldere. Sent fredag kan det komme litt nedbør, og da kommer det antakelig i form av snø, forteller Walløe.

Tendensen videre er trolig at det fortsetter å holde seg kaldt, og snøen vi får mot helgen blir sannsynligvis heller ikke borte med det helt første.

- Det blir litt kaldere nå, så snøen vil nok ligge i hvert fall i noen dager. Om den ligger til jul er det litt vanskeligere å si nå, sier Walløe.

Når temperaturene synker på Vestlandet mot midten av uken vil det sannsynligvis også komme en del mindre nedbør i Vest. Likevel blir det sannsynligvis noe også her.

- Det kan også komme snøbyger ned mot Bergen onsdag ettermiddag, men det vil i så fall være kortvarig, forteller Walløe.

Mot helgen kan det imidlertid komme noe mer hvit nedbør i indre strøk også på Vestlandet.

Les også: Eirik er statsmeteorolog og forsker, men sliter med å forklare værefenomenet over Tromsø

Les også: Juletogene begynner å fylles opp

Les også: Julepriskrig: Setter ned prisen på disse 150 varene

Kommentarer til denne saken