Gå til sidens hovedinnhold

Snøfall og glatte veier - «Viktig at alle kjører etter forholdene»

Snøen skapte utfordringer på veiene fredag morgen.

OSLO (Nettavisen): Snø og temperaturer rundt null grader gir vanskelige kjøreforhold flere steder østafjells og i fjellet i Sør-Norge, skriver Meteorologisk institutt i et farevarsel.

Har du tips om trafikk og vær? Send epost til 02060@nettavisen.no

Fredag morgen klokka 07 var det minus 1,3 grader i Drammen (Berskog) i Buskerud, minus 1,1 i Porsgrunn i Telemark, 0,5 plussgrader på Nelaug i Aust-Agder, 3,1 plussgrader i Mandal i Vest-Agder, 6,7 plussgrader på Sola i Rogaland, 6,8 plussgrader i Bergen (Florida) i Hordaland, 1,2 plussgrader på Førde lufthamn i Sogn og Fjordane, 0 grader i Molde i Møre og Romsdal, 2,6 minusgrader på Bodø lufthavn i Nordland, 2,3 minusgrader i Tromsø og 0,9 minusgrader på Vardø lufthavn i Finnmark. Kaldest i Norge fredag morgen var Šihččajávri turisthytte i Kautokeino i Finnmark; 21,6 minusgrader.

Sjekk værmeldingen for ditt område på yr.no

I Brumunddal ble en bil liggende på taket etter et trafikkuhell i Mørkvedvegen. Politiet fikk melding om trafikkuhellet klokka 07.57. Det er ikke meldt om personskade.

- Det er nå viktig at alle kjører etter forholdene og har riktige dekk på bilen så vi unngår ulykker, lød rådet fra Vegtrafikksentralen Øst etter flere utfordringer på veiene torsdag kveld.

Fredag morgen melder Sør-Øst politidistrikt med operasjonssentral i Tønsberg at det ikke er registrert nye trafikkulykker i løpet av natten.

- Men i tidsrommet fra klokka 20 i går til klokka 02 i natt har vi registrert cirka 30 forhold i hele distriktet som er relatert til snøfallet som kom og trafikklogger, skriver operasjonssentralen på Twitter.

Traktorfører hentet med luftambulanse

Klokka 07.15 melder Sør-øst om traktorvelt i Vinje. Ulykken skjedde på privat grunn og traktoren rullet rundt noen ganger, ifølge politiet. Like før klokka 08 ble det meldt at føreren ble kjørt til Skien sykehus. Like før klokka 09 melder politiet at føreren av traktoren er fløyet til Drammen sykehus. Skadeomfanget er fortsatt uavklart.

Øst politidistrikt melder om en trafikkulykke mellom brøytebil og personbil i Sørum i morgentimene. Det skal være moderate skader på fører av personbil.

Bil skled av veien i Grimstad

Klokka 07.21 melder politiet i Agder at en bil har sklidd av veien ved Reddal i Grimstad. Det er ikke meldt om personskade her. Vedkommende venter på hjelp for å få bilen opp av grøfta.

- Stedvis glatte partier, skriver politiet på Twitter.

Brøytebil og personbil kolliderte

Øst politidistrikt meldte om en trafikkulykke mellom brøytebil og personbil i Sørum i morgentimene.

Klokka 07.40 er politiet på stedet og melder at partene fyller ut skademelding og at dette ikke er en politisak.

På E16 ved Sollihøgda i retning Sundvollen har en bil kjørt av veien. Nødetatene er på vei, melder Sør-øst politidistrikt klokka 08.09.

Meteorologene venter regn og sludd langs kysten av Sør-Norge til helgen. I indre strøk ventes snø. Penest vær ser det ut til å bli østafjells utover søndagen. Da skal det klarne opp og sola titte fram, melder Meteorologisk institutt.

KART: Sjekk meldinger om trafikken og føret på din reiserute:

Se de siste Twitter-meldingene fra politiet landet rundt:

Kommentarer til denne saken