*Nettavisen* Nyheter.

Snøfast i Dublin

Foto: Privat (Privat)

Skjeberg kirkes organist måtte melde forfall til tre gudstjenester på julaften. Høytiden måtte han og kona nemlig feire i Dublin.

25.12.10 21:33

SARPSBORG ARBEIDERBLAD: I våres satt mange nordmenn askefaste i utlandet. Den siste uken har mange sittet snøfaste. Ekteparet Anny Guro Bjørnstad Gustavsen (27) og Bjarne Christian B.B. Gustavsen (28) fra Sarpsborg måtte feire julaften i Dublin sammen med venneparet Heidi Waale (26) og Henrik Wergeland Skollevold (28). Årsaken er snøvær i Irland.

Måtte ut av hotellet
Sarpejenta Anny Guro reiste forrige fredag på det som skulle være en liten helgetur til den irske hovedstaden før jul.

- Vi skulle reise hjem på mandag, men på grunn av snøvær, gikk ikke flyet. Vi var på flyplassen tre ganger de neste dagene. Den siste gangen, på lillejulaften, var vi sikre på at flyet skulle gå hjem som normalt for da var det veldig fint vær, forteller Anny Guro til Sarpsborg Arbeiderblad.

Likevel ble avgangen forsinket og til slutt kansellert.

- Da var vi ganske lei oss. Hotellet vi bodde på hadde julestengt, så vi tok inn på et hotell i nærheten av flyplassen. Heldigvis var det noen hjemme som fant fram til en leilighet i sentrum som vi kunne leie billig, så på julaften flyttet vi inn der, sier sarpejenta.

Hun forteller at det er deilig å bo et sted med kjøkken og vaskemaskin, så nå har de fire vennene det ganske bra, selv om julefeiringen ikke ble akkurat som forventet. De fikk ikke skaffet ribbe til julemiddagen, men kokte poteter, brun saus og biff ble det i hvert fall.

- Heldigvis reiser jeg jo sammen med mannen sin, så vi fikk feire jul sammen, poengterer hun.

Paret har heldigvis ingen barn som venter hjemme i Norge, men derimot en hund.

- Men hun har det bra hos moren min, sier Anny Guro på telefon fra Irland.

Skrapet rute med stekespade
Verre var det med jobbene til paret. Anny Guro er lærer ved Bergenhus skole i Rakkestad.

- Jeg skulle ha vært på jobb på tirsdag, som var siste skoledag, sier hun.

Mannen Bjarne Christian, som opprinnelig er fra Fredrikstad, vikarierer som organist i Skjeberg kirke og skulle ha spilt under tre gudstjenester på julaften. Han skulle også ha spilt i morgen, 2. juledag, men må melde forfall også denne dagen.

- Men både arbeidsgivere og andre der hjemme har vært utrolig snille og forståelsesfulle. Mange har spurt om vi trenger hjelp til noe og til og med spurt om vi trenger penger, sier Anny Guro.

I dag har de fire vennene vært på en messe i en katedral i den irske hovedstaden og i kveld skal de nyte den siste kvelden i Irland.

- Vi har nemlig fått plass på et fly med Norwegian i morgen kveld. Skulle vi ha reist med Ryanair tilbake, slik som planlagt, måtte vi nemlig ha ventet helt til onsdag, sier Anny Guro.

I mellomtiden morer nordmennene seg over kaostilstandene litt snø skaper i Dublin.

- Den dagen det opprinnelige flyet vårt ble kansellert, var det bare cirka fem centimeter snø, men de er nok ikke forberedt på slikt her, og har ikke utstyret som trengs. Vi har faktisk sett noen skrape isen av bilvinduene med en stekespade, humrer sarpejenta.

Les flere saker hos SA.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.