*Nettavisen* Nyheter.

Snøkaos i Sør-Norge

Snøværet skaper kaos på veiene og kaos på Gardermoen. Se video og bildekarusell.

29.10.08 12:38

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk om det blir snø der du bor

Onsdag morgen begynte kaosmeldingene å strømme inn til politiet i forbindelse med snøfallet. I løpet av morgenkvisten og formiddagen er det meldt om flere titalls biluylykker og uforkjøringer på Øst- og Sørlandet.

Les også: Mer snø på vei

Men også på Gardermoen ble det kaos onsdag morgen. Både på grunn av at Sterling har gått konkurs, men hovedsakelig på grunn av været.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm

- Det er store forsinkelser på grunn av været. Det er konsistensen på snøen som har gjort det vanskelig, sier Jo Kobro.

Han forteller at snøen er utrolig glatt, og kombinert med kuldegrader i bakken blir det problemer. Det førte til at ingen rullebaner var operative en kort periode i morgentimene onsdag. Ifølge Kobro varte problemene i omtrent et kvarter, og siden har det vært forsinkelser på opp mot en time.

Les også: Sterling er konkurs

- Vi har slitt, men nå går det som vanlig. Vi regner med å ta inn forsinkelsene utover dagen, fordi det skal bli mildere, sier han.

Sjekk flyforsinkelsene her

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm

- Tregere enn normalt
Statens vegvesen opplyser til Nettavisen at de har all beredskap ute for øyeblikket.

- Alle er ute for øyeblikket og holder på å strø. De strødde også før snøen kom, sier vaktoperatør Rune Wahlstrøm i Statens vegvesen til Nettavisen.

- Det går litt tregere enn normalt. Vi har en ulykke i Mosse-området hvor det er fem biler som hadde kjørt ut. Det er politi på stedet nå, men vi har ikke fått indikasjoner på at det er alvorlig, sier Wahlstrøm.

På årets første snødag er det trolig flere ulykker enn ellers om vinteren.

- Det pleier å være en del som pleier å kjøre ut. Men foreløpig har det gått veldig bra, sier vaktoperatøren.

Les Vegvesenets meldinger her:Disse veiene er stengt

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm

Kaos på Romerike
Nord for Oslo var det fullt kaos i morgenrushet. På E6 ved Sørum står mellom 20 og 50 biler fast, og kommer seg ikke av flekken på grunn av såpeglatt vei. Litt lenger sør på E6, ved Djupedalstoppen rett ved Oslogrensa, har det også vært store veiproblemer.

- Vi har en masse trafikkulykker. Folk kjører på E6 med sommerdekk, og det går ikke bra. Og ennå er det tidlig på dagen, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås til Nettavisen. Han sier at det er meldt inn en rekke ulykker i hele Romerike. På Kjeller er veien stengt etter at to busser kjørte inn i to biler. Den eneste personulykken sålangt fant sted i Jessheim der en kvinne kjørte ut av veien og gikk rundt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange ulykker
På E18 ved Lierbakkene mellom Asker og Drammen, ble to personer skadd i ulykke i morgentimene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cornelius Poppe

- Årsaken til ulykken er en bil som har kjørt gjennom tunnelen på sommerdekk og fått sleng på bilen. De andre bilene bak han har ikke klart å få stoppet da han snurret rundt. Det er fire som er involvert, sier operasjonsleder Marianne Mørch ved Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

Først og fremst var det fire biler som var involvert i ulykken. Trafikken stoppet opp, og ytterligere seks biler skal ha fått småbulker i trafikkorken som oppsto.

E18 er fortsatt stengt, og politiet vet ikke når den vil bli åpnet. Også litt lenger nord på E18, i Bærum, har det vært problemer. Ved Lysaker ble det stopp da biler ikke klarte å komme seg oppover bakken mot Sandvika (den er ikke spesielt bratt red. anm.) På Bærumsveien var tre biler innvolvert i en kjedekollisjon uten større personskader.

Ille fælt
Også på andre siden av Oslofjorden laver snøen ned. Her var det speilblanke veier i morgentimene. Ved Mosseporten i Østfold kjørte fem biler av E6, skriver Fredriksstad blad. Også i Fredrikstad var det to mindre ulykker i morgentimene, skriver avisen. Heller ikke her førte det til større personskader.

- Vi fikk melding om et uhell på morgenen, klokken 6.45 ved Mosseporten. Det var trafikkregulering der til rundt klokka 09.00. Det var fem biler som var involvert, men da vi kom fram var det bare to igjen, sier operasjonsleder Terje Lindahl ved Østfold politidistrikt til Nettavisen.

E6 er åpnet for vanlig trafikk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er fortsatt køer, men E6 er åpnet for vanlig trafikk, sier Lindahl.

Østfold har onsdag formiddag tre plussgrader og regnvær.

I Grenland meldes det om at snøen kom som julekvelden på kjerringa, melder Varden. En bil havnet på taket i veikanten. i Bamble. I Bø krasjet to biler, og på Gulset stoppet politiet trafikken på grunn av fullstendig kaos.

Hedmark er trolig et av få steder som ikke har hatt noen trafikkuhell som følge av snøværet.

- Vi har hatt en ulykke i Stange, men det har ingenting med føret å gjøre. Det snør som bare det på Hamar, så det kan nok skje når som helst, sier operasjonsleder Henning Olsen ved Hedmark politidistrikt til Nettavisen.

Snør det der du bor? Send oss dine snøbilder!

Se video av snøværet på Eiksmarka i Bærum under(Artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED
video_embed(11368,1);

Sjekk ditt vær her.

Glatte veier
Likevel mener vaktoperatør Rune Wahlstrøm i Statens vegvesen at det er mindre ulykker nå enn tidligere år.

- Det er nok mindre trafikale problemer nå enn det har vært tidligere år. De fleste er jo på vei til jobb nå. Vi har ikke noe tall på hvordan det har vært tidligere, men foreløpig ser det veldig bra ut. Det ser ut som folk tar det med ro, og det er ikke noe mer trafikk enn vanlig, sier Wahlstrøm.

Drøssevis med uhell
- Det har vært uhell over hele byen. Det er trafikkaos i hele Oslo. Det er ikke alvorlig, kun småbulking og små personsskader som trenger legevaktbehandling, sier operasjonsleder Legevaktbehandling Gunn Anita Bjørnbakk ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Resten av landet får snø i morgentimene, med varierende hell:

AGDER:Nå faller snøen over Agder

NORDLAND:Full vinter i Lofoten

SØR-TRØNDELAG:To skadd i frontkollisjon

Se bildekarusell:

1094

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.