*Nettavisen* Nyheter.

Snøkaoset nærmer seg slutten

De fleste veier er gjenåpnet, og snart har alle strøm igjen.

06.01.08 20:26

Snøkaoset har herjet på Sørlandet denne helgen, og hele 10.000 husstander var strømløse som følge av uværet.

- Det er for øyeblikket 350 kunder uten strøm, og vi jobber for fullt for å få tilbake strømmen igjen for de siste. Vi kan ikke si noe bestemt tidspunkt, men vi håper å få det til i løpet av kvelden, informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder energi til Nettavisen.

Statens vegvesen kan melde om bedre kjøreforhold.

- Mesteparten av snøen er borte fra kjørebanen, og det begynenr å bli ganske bra forhold på Sørlandet, sier vaktoperatør Rune Wahlstrøm ved Statens vegvesen til Nettavisen.

Han forteller at det har vært lite ulykker og hendelser på veiene takket være at folk har holdt seg innendørs.

- Det ser ut til at folk har vært flinke til å følge rådene til media, sier Wahlstrøm.

En rekke veier ble stengt fredag og lørdag som følge av veiene. De fleste av veiene er nå åpne igjen.

Sjekk oppdaterte veimeldinger på Statens vegvesens nettsider.

Bergensbanen gjenåpnes
Bergensbanen ble stengt lørdag morgen etter et snøras ved Grøndalstunnelen mellom Myrdal og Halligsskeid. På grunn av uvær og fare for flere ras kunne ikke opprydningen starte før søndag formiddag. Med mindre noe uforutsett skjer, forventes arbeidene å bli ferdig slik at banen kan åpne sent søndag kveld, melder jernbaneverket på sine nettsider.

Klikk på bildet for å forstørre.

Søndag snur togene fra Oslo på Ål, mens togene fra Bergen snur på Voss.

Sjekk jernbaneverkets hjemmesider for oppdatert informasjon

Lettere vær
Det ser ut til at snøen vil ligge i hvert fall et par dager på Sør- og Østlandet. Den nedbøren som faller på de neste dagene vil falle som snø fra 100-200 meter over havet, ifølge Meteorologisk institutt.

- Snøen blir liggende på Østlandet, men i nærheten av kysten blir det litt vått i morgen. Sannsynligvis blir det litt regn på kysten av Sørlandet. Temperaturen stiger med en grad eller to, sier vakthavende meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt til iOslo.no.

Søndag er det meldt lettere vær på Sørlandet. Det vil fortsatt komme noe snø av og til, men langt fra de samme mengdene som lørdag. På kysten er det ventet at nedbøren vil falle som enten sludd eller regn.

Noe snø
- Også Østlandet vil få noe snø av og til, opplyser metereolog Camilla Albertsen fra Storm Weather til Nettavisen.

På Vestlandet er det meldt om grått vær og enkelte regnbyger. I indre og mer høytliggende strøk er det imidlertid ventet at nedbøren vil falle som enten sludd eller snø.

- Midt-Norge vil få et varierende skydekke og snø i grensetraktene til Trøndelag. Søndag kveld vil det skye til og nedbør vil falle som enten sludd eller regn over Sunnmøre, fortsetter Albertsen.

Nord-Norge vil stort sett få fint vær søndag. Litt spredd snø i grensetraktene til Nordland og Troms kan forekomme, samt på Finnmarksvidda.

Sterk vind
Midt-Norge vil søndag få den sterkeste vinden, med kuling utsatte steder. I Trøndelag kan vinden komme opp i liten storm. Også i Nord-Norge er det meldt om kuling enkelte steder.

På Sørlandet og Østlandet vil vinden avta søndag, men den kan fortsatt komme opp i kuling enkelte steder i fjellet. Det samme kan komme opp i på kysten av Vestlandet.

Mandag kan det ventes spredt nedbør sør i landet, mens det stort sett vil bli opphold i nord. Videre er det ventet liten kuling langs kysten av Vestlandet og Midt-Norge, samt liten til stiv kuling langs kysten av Nord-Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.