Gå til sidens hovedinnhold

Snøvær skaper kaos i flytrafikken i Europa

Snøvær skapte forsinkelser og kanselleringer på flere av Europas største flyplasser i helgen. Både Norwegian og SAS måtte innstille en rekke fly.

Som følge av kraftig snøvær vest i Tyskland, stanset flyplassen i Düsseldorf midlertidig all flytrafikk i helgen. Også flyplassen i Frankfurt har rapportert om en rekke kansellerte flygninger og hundrevis av forsinkelser.

- Vi har ganske mye snø i Nord-Europa, i Amsterdam, London og Frankfurt og Dusseldorf, som har påvirket vår trafikk, uttalte pressesjef Fredrik Henriksson i SAS til Nettavisen søndag.

Han sier at til sammen fire SAS-fly til Norge er kansellert. Dessuten er et fly fra Frankfurt forsinket med fem timer.

- Vi vet ikke hvor mange passasjerer som er rammet, men det er også mange fly som har tatt av. I morgen regner vi med at trafikken vil flyte som normalt, sier han.

Vanskelig å påvirke

Også Norwegian bekrefter kanselleringer.

- Vi har måtte innstille et antall avganger. Det er rett og slett endel fly som ikke få lov til å lette, sier presseansvarlig Charlotte Holmbergh i Norwegian til Nettavisen.

Hun sier hun ikke nøyaktig hvor mange avganger som innstilt eller hvor mange passasjerer som er blitt rammet.

- Været er vanskelig å påvirke, men det er forståelig hvis folk opplever dette som frustrerende, sier hun.

Ifølge hjemmesidene til Avinor er også fly fra London til Oslo med British Airways, Ryanair og Finnair kansellert søndag kveld. Det samme gjelder et KLM-fly fra Amsterdam til Oslo og et Lufthansa-fly fra Frankfurt til Oslo.

Mandag morgen er det normal drift og 94 prosent punktlighet på Oslo lufthavn Gardermoen, får Nettavisen opplyst.

Store forsinkelser

Flyplassene Luton og Stansted utenfor London, og flyplassen i Birmingham melder om store forsinkelser og innstilte fly søndag fordi rullebanene måtte brøytes.

Og på motorveien M1 mellom London og det nordøstre England var flere strekninger stengt på grunn av ulykker der biler med sommerdekk hadde kjørt inn i hverandre på det glatte føret. Det er ikke vanlig å bruke vinterdekk i det vanligvis snøfattige Storbritannia.

I Wales oppfordret politiet folk til å unngå å ferdes ute dersom det ikke var nødvendig. Det er meldt snø og kraftig vind hele søndagen, spesielt ved kysten.

Værfaste nordmenn i Amsterdam

I Norge melder Yr blant annet om mye snø på Vestlandet. Her hjemme er det for øyeblikket imidlertid ingen trafikale problemer.

Men på Schiphol flyplass i Amsterdam sitter 80 medlemmer av Stavanger Symfoniorkester værfast, melder Stavanger Aftenblad.

Da symfoniorkesteret skulle reise hjem søndag, fikk de beskjed om at de måtte ta et fly som går tirsdag morgen på grunn av snøværet som herjer store deler av Europa.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken