RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøsmelting kan gi flom

Foto: NVE
Sist oppdatert:
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) frykter at vårsmeltingen i Midt-Norge og på Vestlandet kan bli en ukontrollerbar affære.

Ifølge hydrolog Lars Evan Pettersson i NVE er det enkelte steder 30 år siden det er målt så store snødybder i fjellet. Det gjelder i hovedsak i Midt-Norge og Vestlandet. Men ennå er det for tidlig å si om det blir storflom.

- Stor vårflom opptrer helst som en kombinasjon av kraftig og langvarig nedbør og sein vår med høye temperaturer. Dersom det blir en sen avsmelting med normale temperatur synker faren for flom over middels, sier regionsjef Einar Sæterbø i NVE Region Midt-Norge til Adresseavisen.

Den siste vannmagasinstatistikken fra NVE ble publisert onsdag og viser at fyllingsgraden i norske magasiner i uke 11 var på 41,5 prosent.

Høyest magasinfylling hadde Vest-Norge med 54,8 prosent, mens Midt-Norge hadde en fyllingsgrad på 40,7 prosent. Lavest fylling hadde Sørøst-Norge med 33,7 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere