Sofa-stank ødela leilighet

En italiensk skinnsofa viste seg å være så full av stinkende giftstoffer at leiligheten til Lena Borlaug (25) og Jørgen Jensen (29) måtte bygges opp helt på nytt.

11.12.04 13:08

Leiligheten måtte rives ned, og bygges opp på nytt. Klær og innbo måtte bort. Og alt skyldtes den italienske skinnsofaen Borlaug og Jensen hadde kjøpt på Skeidar.

-Vi har mistet store deler av livet vårt, sier Bodø-paret Lena Borlaug og Jørgen Jensen til Avisa Nordland.

Luktet rart

-Sofaen luktet litt mystisk, men butikken sa at dette var normalt med nye skinnmøbler, forteller Lena.

Stanken ble imidlertid stadig verre, og butikken hentet sofaen. En ny ble levert. Men situasjonen ble ikke bedre. Etter hvert begynte både paret, sønnen Henrik og hunden Mira å kaste opp. Stanken hang også fast i klær og utstyr og fulgte dem overalt. Etter hvert viste det seg at problemet gjaldt flere sofaer, og takstmann, representanter for firmaet Polygon og forsikringsselskaper ble koblet inn.

Da sofaene ble skåret opp, viste det seg at møblene inneholdt et oljet stoff som minner om kram snø. Paret ble nødt til å flytte ut, og bodde midlertidig hos slektninger.

Ingen innrømmelser

Etter en lang rekke brev, telefoner og telefakser endte striden med den italienske produsenten i Salten tingrett, men der møtte kun en advokat som avviste alle anklager, og nektet å inngå forlik.

Nå venter det ulykkesrammede paret på dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.