*Nettavisen* Nyheter.

Søk: Her er de beste barneskolene i landet

NASJONALE PRØVER: 60.000 elever på barneskolen har i høst gjennomført de nasjonale prøvene i lesing, regning og engelsk. Nå er resultatene klare, og de avslører store forskjeller. Foto: Frank May (NTB scanpix)

Det er store forskjeller mellom skolene i de nasjonale prøvene.

02.12.15 17:33

Tirsdag ble de fylkesvise resultatene etter de nasjonale prøvene på barneskolen offentliggjort av Utdanningsdirektoratet.

Nettavisen har søkt om innsyn i resultatene for alle landets skoler, og har nå fått oversendt listene - og kan presentere dem for våre lesere.

Søk på din skole

Prøvene i lesing, regning og engelsk er i høst gjennomført av cirka 60.000 elever, og resultatene avslører at det er store forskjeller mellom skolene.

Skolene er rangert på en skala som går fra 20 til 80, der 80 er det beste resultatet.

Her kan du søke på din skole:

Trykk ctrl + f for å søke, skriv så navnet på skolen

SØK på resultatene for 5. trinn (PDF)

Her er skolene på topp

Når vi sammenligner alle skolene ved å slå sammen resultatene i de tre prøvene, er det én skole som troner helt på toppen, privatskolen Oslo International School i Bærum kommune i Akershus.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEST: Skolen der prinsesse Ingrid Alexandra er elev, Oslo International School på Bekkestua i Akershus, har gjort det best i de nasjonale prøvene på 5. trinn. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Skolen, der blant annet prinsesse Ingrid Alexandra er elev, har fått en gjennomsnittlig resultat på 60.

Like bak finner vi Grindbakken skole i Oslo, med et resultat på 59,7, Bygdøy skole i Oslo (59,7), Moen skole i Gran kommune i Oppland (59) og Frydenlund skole i Elverum kommune i Hedmark (58,7).

Deretter kommer Østbyen skole i Bodø kommune i Nordland (58,3), Bogstad skole i Oslo (58), Innlandet skole i Kristiansund kommune i Møre og Romsdal (58), Skøyen skole i Oslo (58) og Haslum skole i Bærum kommune i Akershus (57,7).

SØK: Her er de beste fylkene i nasjonale prøver

Her er de 30 beste skolene i de nasjonale prøvene:

(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.

TOPP 30: Her er de 30 skolene som har gjort det best totalt sett i de nasjonale prøvene i engelsk, lesing og regning på 5. trinn. Foto: Utdanningsdirektoratet/Nettavisen

Også på ungdomstrinnet var det Oslo International School som fikk det beste gjennomsnittlige resultatet i de nasjonale prøvene.

- Resultatene kommer ikke av seg selv

Det er særlig Oslo-skolene som skiller seg ut, ved at mange elever presterer på høyete mestringsnivå i alle de tre fagene. I lesing presterer om lag 38 prosent av elevene i Oslo på det øverste mestingsnivået.

- Oslo har en svært variert elevsammensetning, og gode resultater kommer faktisk ikke av seg selv, men bare gjennom systematisk arbeid over tid, påpekte byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap), overfor Nettavisen tirsdag.

Hun sa at Oslo bruker resultatene fra de nasjonale prøvene systematisk.

- Vi er nødt til å lære av skolene som løfter elevene mest, og overføre kompetansen til skolene som ikke gjør det like bra. For det er jo forskjeller mellom skolene, sa Tellevik Dahl.

NB! Skolene med null poeng i resultatlisten er skoler der det ikke er registrert resultater i listene fra Utdanningsdirektoratet. Enkelte skoler er også registrert med resultater for bare én eller to av prøvene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.