Gå til sidens hovedinnhold

Søker likhjelp i Norge

Politiet i Stockholm har bedt sine nordiske kolleger om hjelp i jakten på identiteten til kvinnen som ble funnet drept og partert i en sekk for snart en uke siden.

- Jeg kan bekrefte at norsk politi har mottatt en slik henvendelse, sier informasjonsmedarbeider Kjersti Oppen i Nye Kripos til TV 2 Nettavisen.

Ukjent
De svenske etterforskerne vet fremdeles ikke hvem den drepte kvinnen er. Hennes identitet er særdeles viktig i arbeidet videre med å finne drapsmannen.

- Om ingenting skjer i identifiseringsarbeidet de neste dagene, kommer vi også til å søke hjelp utenfor Norden, sier pressetalsmann i Citypolisen, Kjell Lindgren til TT.

Savnede personer
- Etter henvendelsen fra Stockholm har teknisk avdeling i Nye Kripos gjennomgått sitt arkiv for å se etter savnede personer som kan matche funnet i Sverige. De har funnet flere savnede kvinner som kan passe til beskrivelse på høyde og alder til den drepte kvinnen, sier Oppen.

Nye Kripos arbeider nå med å innhente tannstatus på disse savnede kvinnene. Denne informasjonen vil bli gitt Sverige, slik at de kan sammenligne den med offeret.

- Dette er en ren rutine når vi får slike henvendelser, sier Oppen.

Leter i blinde
Ifølge TT har politiet i Stockholm hittil mottatt et 50-talls tips, senest tirsdag. Men ingen av tipsene har ledet noe sted.

På Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) jobber man samtidig på spreng for å sikre og analysere de sporene som eventuelt finnes både på liket og på søppelsekken som likdelene var pakket inn i. For å identifisere den dreptes identitet enkelt via fingeravtrykk eller DNA, må vedkommende være registrert i politiets strafferegister.

Det var 29 år gamle Simon Hammer som fant den gjentapede plastsekken på isen på Slussen midt i Sentrum av Stockholm 31. mars. Da han løftet på den, stakk det ut deler fra et partert menneske.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken