Gå til sidens hovedinnhold

Søkte hjelp etter drapstrusler

To av de drepte Kahn-søstrene oppsøkte organisasjonen selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) fordi de fryktet for sine liv.

- De fortalte at de hadde mottatt drapstrusler hvis de ikke gjorde som familien ville og brakte skam over familien, sier SEIF-leder Gerd Fleischer til TV 2 Nyhetene.

Politiet sier at det har vært vanskelig å finne drapsmotiv i denne saken. Men Fleischer kjenner saken godt og forteller hva som skjedde etter at de to søstrene hadde tatt kontakt med SEIF.

- Han lovte gull og grønne skoger. De måtte bare komme hjem, de skulle bli respektert. De skulle få gjøre som de ville, og de trengte ikke å være redde. Og de dro hjem etter fire-fem dager, fortelle Fleischer til TV 2 Nyhetene.

190693

To år etter ble søstrene drept

Med øks og pistol
Shahzad Khan (31) er tiltalt for å ha drept sine tre søstre med øks og pistol på Kalbakken i Oslo for snart ett år siden

Ifølge tiltalen slo han først Sobia Khan (27) med en øks, gjentatte ganger i ansiktet og andre steder på kroppen. Hun ble også slått i armene og kneet, og skadene førte til umiddelbar bevisstløshet og hun døde etter kort tid. Den andre søsteren, Nafisa Shaheen (13), ble også ifølge tiltalen slått i flere ganger i hodet med en øks. I tillegg ble søsteren Saadia Shaheen (24) slått i hodet med øks. Hun ble også skutt flere ganger mot hodet og kroppen med en pistol, og døde etter kort tid.

Visste ikke
Shahzad Kahns advokat Truls Dramer, er ikke kjent med at søstrene var i kontakt med SEIF og at saken ikke handler om æresdrap.

- Denne saken har vært grundig etterforsket og politiet har selv vært opptatt av om det er et spor å følge når det gjelder æresdrap. De har ikke funnet noe i den retningen, og det sporet tror jeg de rett og slett har droppet, sier Dramer.

Bryter taushetsplikt
Alle som tar kontakt med SEIF er garantert taushetsplikt og forklarer hvorfor hun denne gangen velger å bryte plikten:

- For å respektere minnet til de tre søstrene. Men også at andre unge som kommer til oss og som er drapstruet i samband med æresrelatert vold – forstår at truslene må bli tatt alvorlig, sier Fleischer

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg