RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Sol i sør og nord

Sist oppdatert:
Det går gradvis mot høst, enten vi vil eller ei. Den helt store sommervarmen er borte, men sola vil fortsatt glimte til i helgen.

Både Nord-Norge og Sør-Norge får se sola i helgen, men Midt-Norge får pøsregn både lørdag og søndag.

- Det ventes større nedbørsmengder enn normalt i Trøndelag, Møre- og Romsdal på lørdag og søndag. Dette skyldes at lavtrykket som nå ligger over Sør-Norge, vil etterlate seg en nordavind som vil gi utslag i Midt-Norge. Verst blir det på lørdag, da vil det bli sammenhengende regn fra morgen til kveld, sier meteorolog i Storm, Fredrik Villanger, til TV 2 Nettavisen.

Tørr helg i Sør-Norge

Fredag er det regn de fleste steder på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Men på lørdag og søndag ventes det lettere vær i disse landsdelene.

- Det blir en tørr helg på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Lørdag blir det overskyet på formiddagen, men bedre utover dagen. Best vær blir det på søndag. Da blir det lengre perioder med sol. Temperaturene på Vestlandet vil ligge på mellom 17 og 18 grader. På Sørlandet og Østlandet kan målestokken nå en høyde på 20 grader, sier Villanger.

I Sør-Norge kan badelystne fortsatt glede seg over fine badetemperaturer.

- Det er fortsatt varmt i vannet, i alle fall på Sørlandet og Østlandet. Det har vært varmere lufttemperaturer enn normalt i august, og dermed snur ikke badetemperaturene med det første, opplyser Villanger.

Sol, men kaldere vær i nord

Nord-Norge får også perioder med sol i helgen, men kjøligere temperaturer.

- Lørdag blir det skyet og litt regn i Øst-Finnmark, men oppholdsvær i Nordland og Troms. Søndag ventes det perioder med sol i innlandet alle tre fylkene, men regnbyger i kyststrøkene. Temperaturene vil synke fra 15 grader på fredag til mellom 10 og 12 grader på lørdag og søndag, melder Villanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere