Sol, men «kaldt» i helgen

Foto: Thor Benjamin Brekken (Nettavisen)

- Det blir ikke temperaturene folk helst vil ha, opplyser StormGeo.

23.07.10 20:44

- Det blir ikke fryktelig varmt i dag. Det blir ikke fryktelig varm i morgen heller. Det vil fortsatt være småkjølig Østafjells, men kanskje bikke over 20 grader utover helgen, sier meteorolog Hilde Holdhus ved StormGeo.

Hun levner håp om at temperaturene ser ut til å stige utover søndagen. Da skal det bli litt varmere.

- Altså. Nå er det jo ikke snakk om at det blir ordentlig kaldt og folk vil fryse. Men den hete sommertemperaturen får vi enda ikke. Og det er kanskje temperaturen folk helst vil ha?, spør hun.

Sol i hele Norge
Når det gjelder solen ser det ut til at nordmenn får lite å klage på. Et høytrykk trekker inn over Sør- og Midtnorge, og vil spre seg over over hele landet.

- Så skydekkemessig ser det veldig lovende ut for store deler av landet, påpeker Holdhus.

Meteorologen utelukker ikke litt rusk her og der, men lover go'vær til norges befolkning i helgen. I skrivende stund opplever Finnmark noe uvær, men Holdhus beroliger med at det går over i løpet av dagen.

- Det er guffent akkurat nå, men Nord-Norge vil også nyte solstrålene i helgen. Dagene fremover blir finere og finere i nord.

God start, usikker slutt
Utover neste uke vil været uttarte seg slik det har gjort denne uken - meget usikkert.

- Høytrykket blir liggende på mandag, og vil gi mye fint vær. Tirsdag trekker det inn et lavtrykk fra både kysten og Sverige, og da blir det vanskelig å spå været, opplyser Holdhus.

Hun trekker paralell til den siste tidens værmeldinger.

- Det blir meget varierende og vanskelig å foruttse. Mot slutten av denne uken er vi nok tilbake til vekslende vær slik vi har blitt vant til, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.