RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sol og vår i sikte

Krokusen har tittet frem en stund mange steder, men får en ny sjanse til å blomstre fra helgen.
Krokusen har tittet frem en stund mange steder, men får en ny sjanse til å blomstre fra helgen. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Finn frem småskoene og vårjakka, for i helgen blir det endelig vår!

Sjekk været der du er på Nettavisens værsider

Mildværet i Sør-Norge ser ut til å fortsette gjennom helgen.

- Det blir ikke så veldig store temperaturforandringer. I Bergen vil temperaturen ligge på 6-8 grader midt på dagen, i Oslo 7-8 grader, sier meteorolog Camilla Albertsen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Kan vi si at det er en varmebølge som har kommet?

- Jeg vet ikke om du kan si det akkurat. Det er jo ikke så varmt, men det er mildere enn det vi hadde ved påsketider. Jeg vil ikke kalle det en varmebølge, men det er veldig mildt for å være april. Men april varierer jo veldig i været da, sier meteorolog Albertsen.

Men vi kan ikke skrive at det er en varmebølge?

- Nei, det får du meg ikke til å si, ler meteorologen.

Våt fredag
Et lavtrykk gir fredag regn fra Vestlandet og nordover til Nordland. Det blir lett sludd eller snø i Troms og Finnmark. Østafjells blir det stort sett oppholdsvær fredag.

- Fredagen blir dårligst på Vestlandet og i Midt-Norge. Det blir det mest nedbør, sier meteorolog Albertsen.

Vestlandet får skyet til halvskyet vær fredag. Over 700-1000 meter kommer nedbøren som snø. Om ettermiddagen blir det overgang til byger og synkende snøgrense til omkring 400-600 meter. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men på kysten blir det liten kuling. Om ettermiddagen dreier vinden vestlig og det blir avtakende vind sør for Nordfjord. Det blir litt synkende temperatur.

Trøndelag, Møre og Romsdal får fredag skyet til halvskyet vær. Det blir lett regn, men nedbøren kommer som snø over 500-700 meter. Om ettermiddagen blir det stort sett opphold i Sør-Trøndelag og på Nordmøre. Vinden vil blåse sør- til sørvestlig bris, men det blir liten kuling på kysten. Om ettermiddagen blir det opp i stiv kuling på Mørekysten. Det blir uendret temperatur.

Fjelltraktene i Sør-Norge får for det meste skyet vær og litt snø fredag. Mesteparten av nedbøren kommer i de vestlige områdene. Til kvelden blir det lettere vær i de østlige områdene. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men det blir opp i liten kuling. Temperaturen blir stort sett uendret.

Nordland får skiftende skydekke fredag. Det blir litt regn, men til dels sludd i indre strøk. Vinden vil blåse skiftende bris, men etter hvert blir det øst- til nordøstlig liten kuling på kysten. Temperaturen blir uendret eller litt stigende.

Troms får spredt snø fredag morgen, men ellers blir det for det meste opphold og en god del sol. Vinden vil blåse sørøstlig bris, men den dreier østlig og øker på til liten kuling på kysten til kvelden. Det blir stort sett uendret temperatur.

Finnmark får lettskyet pent vær fredag, men etter hvert blir det litt mer skyet og spredt snø. Vinden vil blåse sørøstlig bris, men det blir liten kuling på kysten. Temperaturen holder seg uendret.

I Longyearbyen blir det pent vær fredag. Vinden vil blåse østlig bris og det blir stort sett uendret temperatur.

Sørlandet får halvskyet oppholdsvær fredag, men om ettermiddagen blir det tilskyende og litt regn. Nedbøren kommer som snø over omkring 700-800 meter. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men om ettermiddagen øker den til liten kuling på kysten. Det blir stort sett uendret temperatur.

Østlandet får halvskyet vær fredag. Det blir etter hvert tilskyende og til kvelden kommer det litt regn. Vinden vil blåse sørlig bris, men det blir opp i liten kuling på kysten om ettermiddagen. Temperaturen holder seg stort sett uendret.

Vindfulle fridager
Lavtrykket som kommer inn mot Midt-Norge fredag blir liggende over Skandinavia gjennom hele helgen og ut i begynnelsen av neste uke. Det betyr at det blir mye pent vær i Nord-Norge lørdag, men det vil blåse godt.

Nord-Norge får for det meste halvskyet vær lørdag. Det blir litt snø, men nedbøren kommer som sludd og regn i lavereliggende strøk i Nordland. Vinden vil blåse øst- til nordøstlig liten til stiv kuling på kysten. Det blir uendret eller litt synkende temperatur.

Fra søndag til tirsdag blir det opphold og perioder med sol i Nord-Norge, men det blir trolig noen snøbyger i grensetraktene. Vinden vil blåse øst- til nordøstlig kuling på kysten. Vinden avtar trolig tirsdag. Til uka blir det litt stigende temperaturer.

I Sør-Norge blir det mer vekslende vær fra lørdag. Det blir perioder med nedbør, men også opphold og gløtt av sol innimellom.

Vestlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal får lørdag skyet til halvskyet vær. Det blir regnbyger, men over 700-900 meter kommer nedbøren som snø. Det blir nordlig liten til stiv kuling på kysten, og det blir sterkest vind fra Stad og sørover. Det blir litt synkende temperatur på Vestlandet, men ellers ingen store endringer.

Fra søndag til tirsdag blir det for det meste oppholdsvær og perioder med sol, men det blir enkelte regnbyger i Rogaland og i Trøndelag. Nedbøren kommer som snø i fjellet og i indre strøk av Trøndelag. Det blir perioder med kuling på kysten av Midt-Norge, men ellers kun sørøst- og nordøstlig bris. Temperaturen holder seg stort sett uendret.

Lørdag blir det fint vær i østlige deler østafjells, men det blir tilskyende fra vest til kvelden. Ellers blir det halvskyet til skyet vær. Det blir litt spredt regn i vestlig områder, og nedbøren kommer som snø i fjellet. Vinden vil blåse kun bris. Temperaturen holder seg uendret.

Fra søndag til tirsdag får Sørlandet, Østlandet og fjellstrøkene i Sør-Norge for det meste skyet vær. Det blir litt regn i perioder, og nedbøren kommer som snø i fjellet. Vinden vil blåse skiftende bris og det blir ingen store temperaturendringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere