*Nettavisen* Nyheter.

Sol, snø og varmere

Foto: Melanie Schreier (Kvitfjell Alpinanlegg)

Nå kommer det gode vinterværet.

13.01.10 12:23

- Foreløpig er stort sett hele landet veldig tørt, men mot helgen vil det komme litt snø på kysten, sier Jakob Inghammar i Storm Weather Center, til Nettavisen onsdag.

Mandag vil snøen falle i områder på fjellet og i Sør-Norge, mens den vil falle lenger nord på tirsdag.

- Men det er altså ingen kjempemengder vi snakker om her. Noen områder kan få opp til 5 centimeter med snø, men det ser ikke ut til å komme noen store snøfall i den nærmeste tiden fremover.

Godt skiføre
Inghammar forteller at temperaturene fremover stort sett vil være uforandret, men at det igjen vil bli minusgrader over hele landet mot helgen. Dette ser ut til å vare de neste 7-10 dagene, noe som lover svært godt for skientusiaster.

- Med minusgrader og nysnø, som kommer til å legge seg på toppen av den snøen som allerede ligger, kommer det så absolutt til å bli bra skiføre!

I tillegg vil også hele landet oppleve en god del sol, og ifølge Inghammar er vi ferdige med den lange kuldeperioden vi har hatt de siste ukene.

- Både i nord og sør vil temperaturene stort sett ligge på rundt 0 grader, mens det i vest vil være rundt et par minusgrader og i øst vil være rundt 10 minus, sier han.

Mye pent vær
Skandinavia har den siste tiden ligget under et høytrykk. Inghammar forklarer at dette i morgen vil flytte seg østover mot Baltikum, men at det fortsatt vil bli liggende en høytrykksrygg over Skandinavia.

- Dette vil gi oss mye pent vær, spesielt i sør og nordover mot Troms. Det kan også bli litt halvskyet sør for Mjøsa og i Finnmark, men de fleste av oss vil oppleve fint vær.

Onsdag morgen var Tynset kaldest med 30,4 friske minus, mens Fister i Rogaland var mildest med 5,8 plussgrader ifølge Jakob Inghammar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.