RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sola gikk ned for råkjører

Sist oppdatert:
34-åringen trodde han trygt kunne dundre forbi fotoboksene med ansiktet bak solskjermen. Nå er han fotgjenger.

(iOslo.no) I sin Audi A3 kjørte Oslo-mannen forbi flere fotobokser i Oslo og Bærum i altfor høy hastighet. På samtlige bilder av mannen hadde han skjult ansiktet sitt bak en solskjerm, til tross for at kjøringen fant sted sent på kvelden - på et tidspunkt hvor det ikke var sol.

- Denne saken her var graverende. Særlig med tanke på at det var forsettlige handlinger, sier politiadvokat Randulf Schumann Hansen ved Asker og Bærum politidistrikt til iOslo.no.

NULL SOL: Dette bildet er tatt sent på kvelden. Mannen trodde han kom unna ved å gjemme ansiktet bak solskjermen. Det gjorde han ikke.

Hevdet bilen var lånt bort
Til sammen ni ganger ble mannen fotografert av fotoboksene i altfor høy hastighet - med ansiktet skjult.

- Den høyeste hastigheten vi målte ham i var 97 kilometer i timen i en 50-sone, sier Schumann Hansen.

Mannen hevdet i retten at det ikke var han som kjørte bilen på noen av bildene.

- Han mente han hadde lånt bort bilen til en del polske arbeidere, og at det var disse som måtte ha kjørt, sier politiadvokaten.

Fotgjenger i tre år
Asker og Bærum tingrett festet ikke lit til tiltaltes forklaring om at det var polakker han hadde lånt bort bilen til som kjørte. De mente klart at det var tiltalte som satt bak rattet.

Tingretten uttalte at «hans handlemønster viser en total mangel på respekt for veitrafikkreglene». Retten fant det også skjerpende at tiltalte hadde opptrådt forsettlig ved at han bevisst hadde forsøkt å skjule seg bak solskjermen, og de fant ingen formildende omstendigheter.

Mannen ble dømt til 36 dagers fengsel, og han ble også fotgjenger i tre år.

- Å miste førerkortet er ikke noen straff i lovens forstand. Man får ingen rabatt. Her har man slått sammen inndragningstiden hver enkelt kjøring ville medført, sier Schumann Hansen.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere