RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sola kommer snart

Den gule glødende kula, som gjør oss brune i huden, er på vei tilbake. I hvert fall til Sør-Norge. Sjekk været der du er.

SUPERSØK:Været 50.000 steder i Norge

FÅ NETTAVISEN PÅ MOBILEN I SOMMER

Sør- og Østlandet kan få fint vær fra onsdag, mens resten av Sør-Norge trolig må vente til fredag.

Besøk våre sommersider

Smak av høst
Lavtrykket flytter seg tirsdag lenger nordover. Det vil gjøre det grått i store deler av Nord-Norge og det vil bli kraftig vind onsdag. I Sør-Norge vil det bli litt lettere vær, i hvert fall sør for Stad og Dovre.

På Sør- og Østlandet vil det bli stort sett oppholdsvær onsdag, men det er usikkert hvor mye sol det vil bli, for det kan bli litt mer skyet i perioder, særlig fra ettermiddagen av. Her vil temperaturene stige litt, og det vil bli omkring 20 grader. Det vil blåse sørvestlig frisk bris på kysten av Sør- og Østlandet.

Vestlandet får litt regn og regnbyger, men det blir stort sett nord for Rogaland. Temperaturen vil bli omkring 15 grader.

- Det vil blåse ganske kraftig på kysten, men mest lengst nord på Vestlandet, og vinden kan komme opp i liten til stiv kuling, sier meteorolog Hilde Holdhus i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Trøndelag og Møre og Romsdal får mye skyer og noen regnbyger. Bygene vil komme stort sett i kystområdet. Det vil blåse ganske kraftig fra sørvest, og på kvelden kan det blåse opp i sterk kuling. Temperaturen vil komme opp i 15-20 grader.

NYTTIG:Få været på mobil

I Nordland vil det også bli stort sett skyet og noen regnbyger. Nord for Salten blir det regn, men det vil gå over til regnbyger etter hvert. Vinden kan komme opp i kuling styrke på kysten av Nordland. Det vil bli omkring 15 grader her.

Troms og Finnmark får også en grå onsdag, og det kan komme litt regn og regnbyger. Sent på ettermiddagen eller kvelden så vil nedbøren begynne og avta. Vinden vil blåse fra sørvest også her, og den kan komme opp i liten til stiv kuling. Her vil det bli omkring 10-15 grader.

- Det er ikke vanlig med så sterk vind i juli måned, men hele lavtrykket vi har nå er litt høstlig av seg, sier meteorologen.

Finvær til helgen
Sola vil titte frem flere steder mot helgen. Et høytrykk er på vei, og det blir trolig fint i hele Sør-Norge i helgen.

- Sør- og Østlandet kan få fint vær allerede fra onsdag, og torsdag ser også fin ut, sier meteorolog Holdhus.

I Nord-Norge, Midt-Norge og Vestlandet ser det ut som de må slite med noen byger onsdag og torsdag.

Fredag vil det begynne og klarne opp i store deler av Sør-Norge og også muligens i sørlige deler av Nordland.

Resten av Nord-Norge ser ut til å få litt mer vekslende værtype og enkelte regnbyger i helgen.

- Helgen kan bli veldig fin i Sør-Norge, og er vi veldig heldige så blir høytrykket liggende helt til neste uke, sier meteorologen.

Har du en noe uvanlig sommerhistorie å fortelle? Send en epost

Har du et fint eller morsomt sommerbilde du vil dele med TV 2 Nettavisens lesere? Send det på e-post: sol@nettavisen.no

Da får du se det her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere