RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg drapstruet på nytt

Sist oppdatert:
Irakeren som tidligere er dømt for trusler mot Erna Solberg, skal på nytt ha truet med å ta livet av henne. Nå har kommunalministeren fått politibeskyttelse.

Den 32 år gamle irakeren ble i går varetektsfengslet for to uker. Informasjonssjef i Politiets sikkerhetstjeneste, Martin Bernsen, informerer at de har gjort en ny vurdering av sikkerheten til Erna Solberg, og at hun nå har fått livvakter. Han ønsker ikke å gå i detaljer rundt kommunalministerens sikkerhetsopplegg.

Pågrepet på nyttårsaften

Irakeren ble pågrepet på nyttårsaften. Han nekter for å ha fremført truslene, og påkjærte kjennelsen om varetektsfengsling på stedet, skriver Bergens Tidende.

Etter det Bergens Tidende kjenner til, skal irakeren ha fremsatt truslene i en telefonsamtale med en kamerat, som gikk videre til politiet med saken. Den siktede 32-åringen mener beskyldningene mot ham er oppspinn, og at de skyldes en pengekrangel med kameraten.

Aktor i saken, politiadvokat Per Johan Askevold ønsket i utgangspunktet varetektsfengsling i fire uker, men er likevel godt fornøyd med de to han fikk. Nå fortsetter politiet etterforskningen blant annet ved å avhøre vitner og gjøre tekniske undersøkelser.

Den 32 år gamle irakeren ble i desember 2003 dømt til fengsel i ett år for trusler mot kommunalminister Erna Solberg. Han ble da betegnet som farlig av psykiateren som vurderte ham særlig i pressete situasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere