*Nettavisen* Nyheter.

Solberg må vitne

Foto: Scanpix

En 31 år gammel mann som er tiltalt for drapstrusler mot kommunalminister Erna Solberg, nekter straffskyld. Statsråden skal selv vitne i retten.

08.12.03 08:18

31-åringen fra Nord-Irak er tiltalt for å ha framsatt drapstrusler mot Solberg ved to anledninger den 9. september i høst. Truslene ble først gitt til en overlege ved Bergen psykiatriske universitetssykehus, senere til to politimenn.

Overfor alle tre skal mannen ha sagt at han hadde kjøpt en pistol og at han skulle ta livet av ministeren og seg selv. Ved begge tilfeller skal mannen ha vist fram et bilde av Erna Solberg som han bar i lommeboken sin.

Når 31-åringen onsdag møter i retten, vil han nekte straffskyld, sier mannens advokat Egil Jordan til NTB.

Må vitne

31-åringen kom til Norge i 1999, men har ennå ikke fått endelig avklaring på om han får bli i landet. Han har fått avslag påsøknaden om asyl, og har klaget dette inn for Utlendingsnemnda.

Ifølge forsvarer Jordan har mannen psykiske problemer, og var i en svært presset situasjon da truslene ble fremsatt.

- Da truslene ble framsatt var han nedtrykt og sint. Han hadde aldri tenkt å gjennomføre dem, sier Jordan.

31-åringen ble varetektsfengslet da han ble pågrepet for truslene, men måtte i slutten av november tilbakeføres til psykiatrisk sykehus.

Kommunalminister Erna Solberg, som etter truslene alltid har livvakt ved sin side, skal selv viten i retten. Politiadvokat Jannicke Fløystad ved Hordaland politidistrikt kan overfor NTB ikke si når under den to dager lange rettssaken Solberg skal vitne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.