Gang på gang gjentok hun at de fire partiene på borgerlig side nå må sette seg rolig ned, snakke sammen, lufte ut og senke temperaturen. Bare slik kan de snakke sammen om vanskelige saker og finne gode kompromisser, var budskapet fra Høyre-lederen.

– Alle de fire partiene har absolutt har mye å tjene på å få en flertallsregjering og finne gode kompromisser, sa Solberg i vandrehallen etter spørretimen.

– Fire partier skal samarbeide, og da må fire partier oppleve at balansen er god for alle. Det mener jeg vi har muligheten til å gjøre, la hun til.

Solberg fikk en rekke spørsmål om den mye omtalte taxfree-saken, hvor KrF onsdag påførte Frp et sviende nederlag i Stortinget samtidig med at partiet satt i innspurten av budsjettforhandlingene.

Hun viste til at det har vært enighet om dagens taxfree-ordning i tidligere budsjettavtaler, og at dagens ordning har hatt tilslutning i Stortinget.

– Vi har blitt enige om dette før, sa statsministeren.

– Vi skal sette oss ned og gjøre det vi er ganske gode på – snakke om de vanskelige sakene og finne gode kompromisser, sa hun om sonderingene med KrF som nå står for døren.

(©NTB)