RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I LØVENS HULE: Statsminister Erna Solberg (H) og Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) møter jegere og representanter for sauenæringen på Hadelandsåsen torsdag kveld.
I LØVENS HULE: Statsminister Erna Solberg (H) og Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) møter jegere og representanter for sauenæringen på Hadelandsåsen torsdag kveld. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Solberg møtte sauebønder: - Her skal det ikke være ulv

Sist oppdatert:
Statsministeren og landbruksministeren fikk høre historiene til sauebønder i ulveland. Her har de mistet 120 sauer og lam.

HADELANDSÅSEN (NTB): – Her skal det ikke være ulv, fastslår statsminister Erna Solberg etter møtet med jegere og sauebønder på Hadelandsåsen.

Statsministeren sier det gjør sterkt inntrykk å møte bønder som har sett dyrene sine lide en fæl død etter ulveangrep.

– Det er en dramatisk situasjon. Jeg har fått bekreftet at det ikke bare er et spørsmål om penger og erstatning, sier Solberg – som understreker at sauebøndene har et tett og nært forhold til dyrene sine.

– Det er en tragedie når dyrene blir drept av ulv, og dette er også et spørsmål om dyrevelferd sier hun.

Solberg og landbruks- og matminister Jon Georg Dale møtte jegere og representanter for sauenæringen på Hadelandsåsen, midt i skadeområdet, for å bli oppdatert på tapssituasjon og jakten på ulv i området.

Jakt med hund

Solberg benekter at denne turen er et forsøk på å fiske etter Sp-velgere i valgåret.

– Nei, jeg kom hit fordi dette er en vanskelig sak som regjeringen har jobbet mye med. Vi var raskt ute med fellingstillatelse etter ulveangrepene her, og vi har tillatt nye metoder, nemlig bruk av hund.

Det er reist kritikk fra enkelte hold over at man tar i bruk hund i jakten.

– Om sommeren er det svært vanskelig å finne spor, derfor mener vi det er riktig å ta i bruk slike jaktmetoder, sier hun.

– Det skal ikke være ulv i dette området. Det skal være lav terskel for å ta ut ulv hvor de ikke skal være, legger hun til.

120 sauer

Statsministeren sier at det viktigste hun tar med seg fra denne turen er inntrykkene fra folk som er berørt av tragedien.

Mer enn 120 sauer og lam er drept eller avlivet etter ulveangrep. Det har pågått forsøk på felling av ulv siden første fellingstillatelse ble gitt 30 mai.

Solberg og landbruks- og matminister Jon Georg Dale møtte jegere og representanter for sauenæringen på Hadelandsåsen, midt i skadeområdet, for å bli oppdatert på tapssituasjon og jakten på ulv i området.

(©NTB)

Statsminister Erna Solberg mener det er riktig å ta i bruk hunder i jakten på ulv fordi sporing er vanskelig om sommeren.

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere