*Nettavisen* Nyheter.

Solberg ønsker samarbeid med Italia om Krekar

Statsminister Erna Solberg, her sammen med finansminister Siv Jensen, ønsker å samarbeide med Italia om Krekar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) understreker at samarbeid med allierte land er viktig i kampen mot terror, etter at PST bisto italienske myndigheter med pågripelse av Krekar natt til torsdag.

12.11.15 09:46

– Det er jo for det første et leit scenario å se at vi har pågrepet flere personer i en terrorsak mot andre, også må rettsprosessen gå sin vei. Men i utgangspunktet er det ikke noe problem med en utlevering til en straffesak i Italia, sier Solberg til NTB.

Krekar er siktet i Italia for terrorplanlegging. Nå kan han bli utlevert om retten sier ja til begjæringen fra italienske myndigheter. Solberg utelukker ikke utsendelse, noe hun karakteriseres som fint.

Klikk på bildet for å forstørre.

Krekar er siktet for terrorplanlegging i Italia. Nå vil Erna Solberg samarbeide med Italia om utlevering. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

– Er jo fint

– Jeg kjenner innholdet i avtalen for lite til å gjøre en vurdering av om dette kan være saken som får Krekar ut fra Norge. Det må juridiske myndigheter gjøre. Men om dette betyr at Krekar forlater Norge så er det jo fint, sier statsminister Erna Solberg (H) til TV 2.

– Først og fremst så skal vi samarbeide om arbeid mot terrorangrep uansett hvor det er, men i et land som vi er alliert med er det jo enda viktigere at vi samarbeider godt, sier Solberg til NTB.

Les også: Les også: Krekar: - Nordmenn som tegne Muhammed fortjener å dø


Pågrepet i fengsel

Krekar ble natt til torsdag pågrepet i fengsel og allerede skal Oslo tingrett ta stilling til utleveringsspørsmålet. Første gang norske utlendingsmyndigheter fattet vedtak om å utvise Krekar var i 2003.

– Jeg synes det er viktig at vi får gjennomført utleveringsvedtaket som er fattet for lenge siden. Men dette er en litt annen sak siden det handler om å utlevere til en straffesak i et annet land, ikke å sende ham tilbake til Irak, presiserer Solberg. (©NTB)

Les også: Politiet om Krekar: - Han har ødelagt liv

Fakta

Fakta om Krekar:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag