RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL FORBY TIGGING: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sier Høyre fortsatt ønsker et forbud mot tigging.
VIL FORBY TIGGING: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sier Høyre fortsatt ønsker et forbud mot tigging. Foto: Paul Weaver (NABilder)

Solberg reagerer sterkt på dokumentar om organiserte tiggere

Sist oppdatert:
Statsminister Erna Solberg ber folk tenke over at de kanskje støtter organisert kriminalitet ved å gi til tiggere, og ønsker tiggeforbud.

I Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet » , viste NRK tirsdag hvordan et nettverk på rundt 140 rumenere tjener millioner på organisert tigging, prostitusjon, narkotika og annen kriminalitet.

Les også: Os vil forby tigging

Les også: - Tiggere spyttes på og sparkes etter NRK-dokumentar

– Jeg reagerer sterkt på dette. Samtidig er ikke dette noe nytt, og problemene påpekte vi også før valget i 2013, sier statsminister Erna Solberg til NRK.

Hun slår fast at Høyre fortsatt ønsker et forbud mot tigging.

– Hvis det er vilje i Stortinget nå, har regjeringen et forslag vi kan komme med raskt.

Statsministeren møter imidlertid kritikk for sin tilnærming.

– Et tiggeforbud vil gi et annet gatebilde i noen dager, men utnyttingen av mennesker vil bare finne andre måter. Det vil være mer skjulte måter, og det vil ikke være bedre for samfunnet vårt, sier seniorrådgiver i Kirkens Bymisjon, Børre Arnøy.

SV har ikke noen planer om å gå inn for et tiggeforbud, men ber om at bekjempelse av kriminaliteten som avdekkes i NRKs dokumentar prioriteres høyere av politiet.

– Alt som vises i dokumentaren er allerede ulovlig. Vi trenger ikke et tiggeforbud for å bekjempe det. Regjeringen vil nok en gang heller gjøre fattigdom mindre synlig. De burde bekjempe de kriminelle, ikke de fattige, sier stortingsrepresentant for SV, Karin Andersen. (©NTB)

Les også: NRK-dokumentar vekker reaksjoner: - Jeg kjenner meg naiv

Les også: NRK-dokumentaren: KrF vil ta sexkjøpere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere