RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg refser Hagen

Foto: Scanpix/Lise Åserud
Sist oppdatert:
Høyre-leder Erna Solberg synes det er rart at Carl I. Hagen ikke reagerte over ansettelsen av en dansk statsborger som Norad-direktør.

Erna Solberg mener stortingets visepresident Carl I. Hagen spiller på fordommer mot folk som ser ut som en synlig minoritet.

Hagen har antydet at ansettelsen av Manuela Ramin-Osmundsen som UDI-direktør kunne være grunnlovsstridig, fordi hun ikke er norsk statsborger. Samtidig reagerte han ikke på ansettelsen av en dansk statsborger som Norad-direktør i 2005.

- Han snakker ikke engang norsk, men dansk. Manuela snakker norsk, hun har bodd utrolig lenge i Norge og har barn som går på skole her, sier Solberg.

Hagen sier at han inntil nylig ikke visste at den nye Norad-direktøren er norsk. Han mener det nå må tas en diskusjon om det bør være et krav at alle direktoratsjefer bør være norske statsborgere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere