RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg vil granske partileder

Foto: Hilde Kristin Dahlstrøm (TV 2 Nettavisen)
Kommunalminister Erna Solberg vil vurdere om den pakistanske politikeren Qazi Hussain Ahmed bør nektes innreise til Norge.

Qazi Hussain Ahmed leder Pakistans største religiøse parti, Jamaat-e-Islami. Nå er han på vei til Oslo i forbindelse med Pakistans nasjonaldag 14. august, invitert av Islamic Cultural Center, for å holde foredrag for menigheten og for Muslimsk studentsamfunn ved Universitetet i Oslo.

Ahmed er imidlertid omstridt, og har uttrykt støtte til al-Qaida-leder Osama bin Laden, og det tidligere Taliban-regimet i Afghanistna. Tidligere har Belgia og Nederland nektet Ahmed innreise. Nå vil norske myndigheter vurdere det samme.

Vil se på grunnlaget
- Basert på at Belgia og Nederland nektet ham innreise til landet, vil Norge nå se på grunnlaget for deres avgjørelse. Dersom han er registrert til SIS-registeret til Schengen, kan det hindre at han kan komme til Norge, sier kommunalminister Erna Solberg til TV 2 Nettavisen.

SIS står for Schengen Information System og er et nettverks om brukes av de fleste Schengen-land.

- På hvilket grunnlag kan dere nekte innreise?

- Vi kan nekte innreise på ulike grunnlag, men hvis et Schengen-land allerede har nektet innreise, må vi se på avgjørelsen fordi det er felles visum til Schengen-landene. Vi må finne ut om det er substans og sammenheng i avslaget fra Belgia og Nederland.

Godt samarbeid
Kommunalministeren presiserer at de har et godt forhold til menigheten som har invitert den omstridte politikeren.

- Vi sier på Islamic Cultural Center som moderate. Myndighetene har et godt samarbeid med imamen, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere