Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solberg vil ha regionkommuner

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Kommunal- og regionalminister Erna Solberg (H) vil dele Norge inn i store regionkommuner. Hun mener at store landsdelsregioner bare vil gi mer byråkrati.

På Høyres kommunalkonferanse i Harstad lørdag sa hun at Høyre ønsker å legge ned fylkeskommunen og at det er nødvendig med mer robuste kommuner for å kunne møte innbyggernes behov. Store landsdelskommuner, slik et utvalg nylig foreslo, mener Høyres leder bare vil gi mer byråkrati og være enda fjernere fra folk enn fylkeskommunen er i dag.

- I dag finnes det naturlige bo- og arbeidsregioner. Disse regionene bør være det naturlige utgangspunktet for fremtidens kommuner eller regionkommuner. Regionkommunene sikrer nærhet til innbyggerne og har samtidig en størrelse som vil gi innbyggerne et kvalitetsmessig godt tjenestetilbud, sa hun.

Solberg mener at regionkommunene vil kunne ha de oppgavene kommunene har i dag og overta oppgavene til fylkeskommunen, og i tillegg enkelte statlige oppgaver. Ifølge Solberg er også regionkommunene tilpasset næringslivets behov.

Hun utfordret Høyres lokalpolitikere til å drøfte forslaget om regionkommuner slik at partiet kan fatte et vedtak på landsmøtet til våren.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!