RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soldat-bløff om ransforsøk

Natt til søndag løsnet soldaten et skudd, angivelig for å skremme bort inntrengere fra et ammunisjonslager i Sør-Varanger. Nå innrømmer han at hele historien var en bløff.

Historien om ukjente inntrengere som ville ta seg inn i et ammunisjonslager, skal være rent oppspinn fra vaktsoldatens side. Det har han nå innrømmet i et politiavhør, opplyser Hæren i en pressemelding tirsdag.

Soldaten løsnet et skudd, men dette skal ikke ha hatt noe å gjøre med noe innbruddsforsøk.

Hæren ser alvorlig på hendelsen.

- Dette er et alvorlig tillitsbrudd som overhodet ikke kan aksepteres. Jeg vil umiddelbart igangsette en prosess for å dimittere vedkommende. Det er også beklagelig at en av våre soldater har forårsaket en helt unødvendig arbeidsbelastning for politiet, sier sjef for Garnisonen i Sør-Varanger, Terje Alvsaker.

Det angivelige innbruddsforsøket fikk stor oppmerksomhet etter at det ble kjent. Soldaten som sto vakt forklarte først at han løsnet et varselskudd da han natt til søndag oppdaget en person som fiklet med låsen til garnisonens ammunisjonslager i Høybuktmoen utenfor Kirkenes.

Som en følge av det soldaten forklarte, satte Hæren ned en kommisjon som skulle granske om Forsvarets vaktrutiner var gode nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere