RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Soldater bistår i leteaksjon

Sist oppdatert:
Leteaksjonen etter en 10 år gammel jente i Fyresdalsheiene blir trappet opp i løpet av dagen, blant annet med hjelp fra 150 HV-soldater.

Mer enn 100 personer, fire helikoptre og seks hundeekvipasjer deltar ved 13.00-tiden mandag i leteaksjonen etter den 10 år gammel jenta fra Skien som forsvant under en fjelltur i Fyresdal i Telemark ved 12-tiden søndag.

Mannskaper fra Røde Kors og Sivilforsvarets fredsinnsatsgrupper i tillegg til politiet selv og en rekke frivillige deltar i søket etter jenta. I tillegg benyttes helikoptre til søk og transport av letemannskaper. Videre deltar hundeekvipasjer blant annet fra Norske Redningshunder. Den omfattende leteaksjonen ledes av lensmannen i Fyresdal.

Trapper opp

Ved 12-tiden mandag var politiet i ferd med å organisere en ytterligere opptrapping av aksjonen, blant annet med hjelp fra Heimevernet. Rundt 150 HV-soldater fra Telemark HV-disitrikt har fått beskjed om å gjøre seg klar. Noen av dem er på kurs. Andre er hjemme.

- Disse vil ventelig være i gang fra i ettermiddag, sier operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet har også fått tilbud om hjelp fra Norsk Folkehjelp og har takket ja til dette tilbudet. Beredskapsleder Ronny Frantzen sier til TV 2 Nettavisen at Norsk Folkehjelp region Telemark, Buskerud og Vestfold er stand-by med 30 til 50 kvinner og menn. Her kan det også bli aktuelt å forsterke med frivillige fra Oslo.

Transportproblemer

- Det er et stort behov for å avløse mannskaper som har vært i aksjon etterhvert som leteaksjonen skrider fram, sier Ingebrigtsen. Han understreker likevel at politiet i øyeblikket har nok av mannskapsressurser tilgjengelig.

- Vi har folk nok. Oppgaven nå er å organisere aksjonen og transporten inn og ut fra leteområdet, sier Ingebritsen. Hvor mange folk politiet har kunnet sette inn i letingen, har blant annet vært begrenset av kapasiteten på transport med helikopter, bekrefter Ingebritsen overfor TV 2 Nettavisen.

Leteaksjonen har pågått gjennom hele natten.

Vanskelig terreng
Det letes i et stort område rundt Hovassvarden i Fyresdal og over mot Agder i et tildels svært kupert og vanskelig terreng med mye fjell, skrenter, tett vegetasjon, vann og myrområder, opplyser Ingebrigtsen. Leteområdet blir gradvis utvidet.

Kledd i fleece
Jenta hadde på seg t-skjorte, rød fleecegenser og fleecebukse, gule og grønne gummistøvler og muligens en cap på hodet da hun kom bort fra sitt turfølge. Natt til mandag har det vært kraftig og kald vind i området med temperaturer ned i fems, seks grader. Jenta er ifølge politiet turvant.

På tur med far og bror
Den ti år gamle jenta var på hyttetur ved Hovassvarden i Fyresdal sammen med sin 13 år gamle bror, faren og en arbeidskamerat av faren da hun ble borte.

Søndag formiddag gikk de fra hytta og høyere opp i fjellet. På turen opp mistet de kontakten med jenta. Politiet ble kontaktet ved 14.30-tiden etter at de selv hadde lett i nesten tre timer etter tiåringen, melder NTB. Fra området der jenta forsvant og ned til hytta skal det være rundt 45 minutters gange.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere