*Nettavisen* Nyheter.

Soldater i masseslagsmål i Karasjok

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Fire menn og en kvinne ble skadd da nederlandske soldater og lokal ungdom begynte å slåss i Karasjok.

09.10.06 16:11

Rundt 40 personer skal ha vært involvert i et masseslagsmål mellom nederlandske soldater og lokal ungdom natt til søndag.

- Det kom ti nødmeldinger fra litt før halv fire til over halv fire, sier operasjonsleder Espen Kirkesæther ved Øst-Finnmark politidistrikt til Nettavisen. Slagsmålet begynte etter at Kroa i Karasjok stengte, men det er uklart hva som utløste kampen. De nederlandske soldatene forlot stedet i to minibusser.

Måtte til legevakten
Ingen våpen var i bruk, men fire menn og en kvinne måtte oppsøke lege.

- Et par av dem hadde fått ordentlig juling, sier Kirkesæther.

Soldatene oppholder seg ved garnisonen i Porsanger, som hvert år blir brukt til vinterøvelser for utenlandske soldater.

- Når de har fri, oppsøker de lokale puber og utesteder, sier Kirkesæther. Han sier det skal ha vært tilløp til bråk før, men ingenting som dette.

Politi og MP etterforsker
Politiet i Kirkenes har innledet et samarbeid med det nederlandske militærpolitiet, og etterforskningen har allerede begynt. Lensmannskontoret i Karasjok tar fatt på saken mandag.

Lederen for det nederlanske militærpolitiet sier til Nettavisen at de allerede har begynt å avhøre de involverte, men at mange er fulle. Han er usikker på omfanget av slagsmålet.

- Det er mange rykter om hva som skjedde, men vi må snakke med alle før vi vet hva som skjedde. Det vil nok vise seg at færre var involvert enn ryktene sier, sier han.

Masseslagsmålet i Karasjok i helgen er den andre episoden i år hvor utenlandske soldater på øvelse i Finnmark etterforskes av politiet. I mars ble en britisk soldat anmeldt for voldtekt av en kvinne i Lakselv, skriver Finnmark Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.