500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Soldatfyll og bråk i Tromsø

Ti britiske soldater på vinterøvelse måtte tørke opp i fyllearresten i Tromsø etter å ha slått seg løs fredag kveld. To vil bli bøtelagt.

-Vi hadde flere episoder med gjenger på tre-fire soldater denne natten. To personer måtte til legevakten for mindre personskader. To vil bli bøtelagt, sier operasjonsleder Bengt Giæver Johansen til NTB.

Alle kunne sendes ut av fyllearresten utpå morgenkvisten, to av dem kan vente seg bøter når bare påtalemyndigheten har fått vurdert sakens alvor.

I de fleste tilfellene kom britene i krangel og håndgemeng med andre som var ute på byen, og ikke lot seg be to ganger opp til dans.

To av britene ble hentet av eget militærpoliti etter å ha fylt opp to rom på Saga Hotell med skum fra brannslokkingsapparater.

–Vi regner med at deres foresatte følger opp i leiren. I enkelte slike tilfeller får de en flekk på rullebladet før de blir sendt hjem, sier operasjonslederen.

Engelskmennene deltar i den årlige vinterøvelsen i Troms. Hele øvelsesperioden er i tidsrommet 20. januar og fram til 20. mars. De er forlagt på to plasser utenfor Tromsø og i Indre Troms og Harstad-området.

–De begynner vel å bli litt utålmodige, sier operasjonssjefen forståelsesfullt, og syns egentlig det har gått rimelig greit under vinterøvelsen denne gang.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene