RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MATTILSYNET

Solgte gamle skinker med nytt datostempel

Sist oppdatert:
Mattilsynet politianmelder import-og engrosfirmaet Brødrene Michelsen i Bærum fordi virksomheten har fjernet originalmerking på flere varer og satt på nye etiketter med forlenget holdbarhetsdato.

Oslo (NTB): Feilmerkingen ble oppdaget under en rutineinspeksjon i bedriften i Sandvika.

- Inspektører tok en tur innom en etasje som ikke var i bruk. Der kom de over serranoskinker som lå i bløt for at etikettene skulle løsne. Vi anmelder dem for å ha fjernet originaletiketter og for å utgi en vare for noe den ikke er. Mye av dette var også gamle varer, sier distriktssjef Inger-Marie Øymo hos Mattilsynet i Asker og Bærum til NTB.

Blir tett fulgt
Tilsynet har pålagt bedriften å tilbakekalle sju ulike produkttyper for destruksjon.

- Vi kommer til å følge dem tett etter dette. Nå har de fjernet produktene fra bedriften, de har fått omsetningsforbud og en del er blitt destruert mens vi var til stede og vil bli destruert, sier hun.

Blant produktene Mattilsynet fant med utgått dato var spansk Serrano-skinke, italiensk Parma-skinke, ytrefilet av storfe og entrecôte av lam.

Skinkene var datert november 2010 og de nye etikettene til de samme produktene var påført holdbarhetsdatoer langt fram i tid.

- Ukjent
Firmaets daglige leder, Tom Erik Michelsen, sier til VG at det dreier seg om en intern rutinesvikt.

- Ledelsen kjente ikke til dette. Jeg vil understreke at det er snakk om produkter som ikke er lett bedervelige, og som har vært frosset. De utgjør ingen helsefare. Personen som har gjort dette anså at produktene hadde lengre levetid. Det er snakk om en menneskelig vurdering gjort i beste mening, men som var feil, sier han.

Øymo sier at tilsynet foreløpig forholder seg til produktene de har funnet med merker på.

- Dette har nok ikke bare skjedd denne ene gangen. Vi fant kjøtt på fryselageret også, sier hun.

Grovt
Distriksjefen betegner saken som en grov overtredelse.

- De utgir en vare for noe annet det den er. Dessuten er jo dette kjøttvarer med en viss verdi. Dette er spesielt, sier Øymo om forholdet som nå er avdekket i firmaet som ble startet i 1955.

Michelsen sier at firmaet godtar vedtaket, at de vil gjøre det Mattilsynet ber dem om, og at de interne rutinene nå skal gjennomgås.

- Vi har ennå ikke satt i gang arbeidet med å skaffe oversikten over hvor varene er gått. Det skal vi gjøre i starten av neste uke, sier den daglige lederen i Brødrene Michelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere