RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte historien

Sist oppdatert:
Millionær Svein Kvarving (47) ble brutalt mishandlet under et ran natt til lørdag. Nå har Se og Hør kjøpt historien.

Aftenposten skriver mandag om hvordan Kvarving fryktet at han og kjæresten Ranka Erich skulle bli skutt under det brutale ranet.

Redd for å bli drept
Tre maskerte og bevæpnede menn tok seg inn på eiendommen deres i Skatval utenfor Stjørdal. Mennene mishandlet først sønnen til Kvarving, Mats (22), før de tok seg inn på soverommet til Svein Kvarving og samboeren. Her ble Kvarving grovt mishandlet, og tvunget til å åpne safen i huset.

Solgte historien
Da Adresseavisen i går forsøkte å få et intervju med Kvarving da han forlot sykehuset i Levanger fikk de beskjed om at han ikke ville kommentere saken. Grunnen var at historien er solgt til ukebladet Se og Hør.

De tre ranerne blir nå jaget av politiet. Hvilke etterforskningssteg som tas, eller hvilken informasjon politiet sitter på forblir ukjent. De har besluttet å ikke uttale seg om detaljene i saken av frykt for at det vil gjøre etterforskningen vanskeligere.

I går ble det kjent at Interpol er koblet inn, og at man tror det kan dreie seg om en mafialignende bande fra Øst-Europa.

Det er ikke kjent hvor mye penger ranerne fikk med seg fra safen.

- Ikke kjøpe enerett

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier til TV 2 Nettavisen at dette er tvilsom praksis fra Se og Hør sin side.

- Alle slåss om retten til de mest eksklusive kildene, men man skal ikke kunne kjøpe seg denne retten, sier han og henviser til Vær Varsom-plakatens paragraf 1.3.

Der står det at pressen skal verne om ytringsfriheten, trykkefriheten og offentlighetsprinsippet. Den kan ikke gi etter for press fra noen som vil hindre åpen debatt, fri informasjonsformidling og fri adgang til kildene.

- I denne saken er det av allmenn interesse at alle får tak i nyhetskilden, mener Kokkvold.

Norsk Presseforbund vil se nærmere på saken før de eventuelt foretar seg noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere