Onsdag omtalte Nettavisen hytta på Hadeland som var til salgs for 625.000 kroner, som er en av flere hytter ved et vann som nå selges til under én million kroner. Til tross for en enkel standard, var det en stor interesse for hytta, som ble solgt for nesten dobbel pris onsdag ettermiddag.

Prisen passerte til slutt millionen, og hytta ble solgt for 1.130.000 kroner.

- Prisen er høy, og høyere enn vi hadde forventet, sier eiendomsmelger Sindre Backe hos Eiendomsmelger 1 Hadeland til Nettavisen.

Les også: 10 hytter ved vannet til under én million kroner

- En unik mulighet

Hytta på 21 kvadratmeter, ligger idyllisk til ved Storsjøen på Sagvolden i Gran kommune, en times kjøretur fra Oslo.

- Det er jo en unik mulighet, for det finnes ikke mange lignende hytter. Klart det er noen som ser den muligheten, sier Backe.

Men selv om beliggenheten er flott, har den lille trehytta verken innlagt vann, strøm eller avløp.

- Hytta er ikke så stor, og er ikke så godt utstyrt. Det er nok en hytte som egner seg best til bruk på sommerhalvåret, sa megleren til Nettavisen tidligere onsdag.

Les også: Selger strandeiendom til 58 millioner i Oslo

Ni i budrunden

Den enkle standarden skremte likevel ikke boligkjøperne. Backe forteller at det var rundt 25 familier på visning, og at ni av disse var med i budrunden.

- Interessen var stor, så det var mange som var potensielle kjøpere, sier han, som før salget fortalte at aktiviteten på Finn-annonsen også har vært vesentlig høyere enn vanlig, 21.000 klikk mot vanligvis 4000.

- Dette er en prisklasse som mange kan være med på. Grunnen til at prisen holdes der den gjør, er at hytta har en beskjeden verdi. Det er plassen og beliggenheten du betaler for. I tillegg er det noen begrensninger på hva du kan gjøre med hytta, sa Backe.

Les også: Droppet megler - solgte 700.000 over takst