RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgte medisin uten resept

Til tross for at kundene ikke hadde resept, solgte apotekeren likevel medisin til dem.

(iBergen.no) Den mannlige apotekeren måtte fratre sin stilling i Alliance-kjeden i sommer etter at ledelsen avslørte det ulovlige salget av reseptbelagt medisin. Nå risikerer han også å miste retten til å arbeide som apoteker, skriver Bergens Tidende.

De siste fem årene har mannen solgt medisin flere ganger til kunder uten resept, deriblant smertestillende tabletter. Da ledelsen fattet mistanke til apotekeren, innrømmet han umiddelbart anklagene. Helsetilsynet i Hordaland ble koblet inn, og i en rapport går det fram at tilsynet mener han satte pasienters liv i fare.

Selv forklarte han medisinsalget med at han kjente kundenes sykehistorie godt og at legene deres hadde vært utilgjengelige på salgstidspunktet.

Men denne forklaringen kjøper ikke Helsetilsynet.

«Han synes åpenbart at regelverket er dårlig og at hans handlemåte i saken ikke kan kritiseres ut ifra moralske/etiske prinsipper» skriver tilsynet i en rapport BT gjengir fra.

Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Hunter i Alliance apotek føler seg trygg på at det her er snakk om en trist enkeltsak og frykter ikke at Statens legemiddelverk, som nå skal undersøke apoteket, vil finne utilferdstillende rutiner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere