*Nettavisen* Nyheter.

Solgte metanolsprit på tilbud

MOSS/OSLO (TV 2 Nettavisen): Den 48 år gamle hovedtiltalte i metanolsaken fortalte i retten tirsdag at han solgte sprit til tilbudspris fordi han visste at spriten inneholdt metanol.

Den 48 år gamle hovedtiltalte i metanolsaken fortsatte tirsdag sin forklaring i Moss tingrett. Mannen erkjenner at han har smuglet ulovlig sprit til Norge og solgt smuglersprit. Han innrømmer også at han solgte spriten etter at han ble klar over at spriten inneholdt metanol.

- Jeg fikk vite at det var metanol i spriten 27. august, men jeg visste ikke hva metanol var, forklarte mannen i retten mandag.

På tilbud
Tirsdag fortalte mannen at han også solgte metanolsprit etter at han ble klar over at man kunne bli dårlig av metanol, og at spriten kunne føre til blindhet.

Ifølge 48-åringen hadde han solgt 200 liter metanolsprit til en kunde i Steinkjer med rabatt. Vanligvis solgte han spriten videre for 1350 kroner literen, men kunden i Steinkjer fikk 15 kroner rabatt på grunn av det farlige innholdet.

Den tiltalte hevdet også i retten at han advarte kunden mot at det var metanol i spriten, og ba kunden vente med videresalg til metanolspriten hadde blitt sjekket nøyere.

- Burde ha varslet politiet
På spørsmål om den tiltalte aldri vurderte å varsle politiet om metanolspriten som var i omløp, sa han:

- Nei, dessverre. Det burde jeg ha gjort.

Den 48 år gamle mannen er en av tre som er tiltalt for giftdrap i forbindelse med metanolsaken. To personer døde som følge av metanolspriten de solgte. Seks andre ble alvorlig syke.

Mener han visste
Bevisførselen i Moss tingrett dreier seg ikke om hvorvidt den hovedtiltalte faktisk solgte metanolholdig sprit, men om han visste at spriten var dødelig. For at han skal dømmes for giftdrap må han ha vært klar over dødeligheten.

Selv hevder han ikke å ha vært det. Statsadvokat Pål Kulø Lønseth sa til TV 2 Nyhetene mandag at påtalemyndigheten kan bevise at den hovedtiltalte var klar over at metanol kunne drepe, men at han likevel solgte spriten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag