*Nettavisen* Nyheter.

Solgte sex med kona for 500.000

PROSTITUSJONSLEILIGHET: Fra en leilighet i dette bygget, Rådhusgaten 21, utnyttet 36-åringen kona og flere kvinner fra Brasil til å selge sex. Foto: Atle Jørstad

Kvinnen solgte sex for 500.000 kroner, men satt bare igjen med 47.000 kroner.

20.10.08 20:22

(iOslo.no) Det kom fram i saken mot en nigeriansk mann (36) som startet i Oslo tingrett mandag. Mannen er tiltalt både for hallikvirksomhet og grov menneskesmugling etter at han fikk kona si og andre kvinner til å selge sex i leiligheten hans.

Han erkjente seg skyldig etter tiltalen for hallikvirksomhet, men menneskesmuglingspunktet nektet han for.

I Oslo tingrett både lo og smilte mannen da han fikk lest opp tiltalen som er reist mot ham.

Les også: - Lokket kona til internettprostitusjon

I september 2006 chattet han med en brasiliansk kvinne, og kvinnen kom til Norge. Hun hevder at hun ikke visste at hun måtte jobbe som prostituert.

Klikk på bildet for å forstørre.

De to giftet seg, og snart begynte kvinnen å selge sex til andre menn i leiligheten deres i Rådhusgata i Oslo.

- Tok nesten alt
Statsadvokat og aktor Carl Fredrik Fari og kvinnens bistandsadvokat Sigrid Wildhagen mener at kvinnen solgte sex for over 500.000 kroner, mens hun bare satt igjen med 47.000 kroner. Kvinnen bor nå i Brasil og skal forklare seg via telefon i tingretten denne uken.

Solgt på nettet
Hun ble solgt via sider som formidler prostituerte på nettet, og skulle også ha «webshow» for norske menn via webcam. I cirka et år solgte hun sex i Oslo og andre byer, mens mannen tok imot pengene.

Samtidig som kona solgte seg til andre menn, var han nå i begynnelsen av 2007 i ferd med å få enda en brasiliansk dame til leiligheten sin.

Mannen satt i Norge og chattet med en ny kvinne i Brasil. Denne brasilianske kvinnen møtte i Oslo tingrett mandag og var tydelig oppskaket.

Ifølge hennes bistandsadvokat, Kristine Aarre Hånes, har hun sosial angst og sliter mye som følge av denne saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fristet med barjobb - ble prostituert
- I februar-mars 2007 chattet hun med tiltalte og fikk beskjed om at hun skulle jobbe på baren til en av vennene hans. Etter hvert kom det fram at baren ikke eksisterte. Til slutt ble det jo klart at hun skulle jobbe som prostituert, og hun gikk med på det før hun reiste til Norge, forteller advokat Hånes til iOslo.no.

Kvinnen kom til Norge og ble satt i arbeid. Også hun skulle ha horekunder i ekteparets toroms leilighet i Oslo sentrum. Kvinnen skal ha jobbet inn 300.000 kroner, penger hun ikke så mye til. De prostituerte tjente om lag 2000 kroner per kunde, og de hadde seg med fem til syv menn per vakt.

Men det var ikke nok, og den nyankomne kvinnen ble oppfordret til å finne enda flere jenter. Hun fikk da tak i sin søster i Brasil, som kom over for å selge seg.

Kvinnene pågrepet
- Tiltalte har vært i Norge siden 1998 og har sittet i varetekt siden 20. november etter å ha blitt arrestert, sier aktor Carl Fredrik Fari til iOslo.no.

Tiltalte ble arrestert etter at tre brasilianske kvinner, deriblant hans kone, ble stoppet i en kontroll i Sandefjord. 20. november ble mannen arrestert etter at politiet tok forklaringene til de tre kvinnene.

Det er satt av en uke til saken.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.