*Nettavisen* Nyheter.

Solheim skrøt av juksesjåfør

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Statsråd Erik Solheim sendte takkebrev etter tur med drosje, som skal være drevet av en konkurs og sykemeldt juksesjåfør.

08.03.08 10:31

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim sendte takkebrev på offisielt brevpapir til hjelpsom drosjesjåfør. Men det var lite å skryte av ved driften av drosjeløyvet, skriver Aftenposten.

Bakgrunnen var at statsråden mistet lommeboka i en drosje. Før Solheim rakk å si fra, var lommeboka levert hjemme hos ham av den hjelpsomme sjåføren. Solheim sendte derfor brevet hvor han takker for hjelpsom og profesjonell opptreden. Oslo Taxi fikk en kopi av skrytebrevet og la det ut på sine nettsider.

Ved nærmere undersøkelser viser det seg imidlertid at drosjeeieren som brevet var stilet til, oppholder seg i Pakistan. En annen mann har kjørt drosjen med hans identifikasjonspapirer. Eieren opplyser at det er han 40-årige nevø som kjører drosjen, noe nevøen på sin side nekter for.

Nevøen drev tidligere samme drosjeløyvet, men gikk konkurs i fjor. Han har et millionkrav rettet mot seg for svart drosjekjøring og boet er tømt for verdier. Inntil for få dager siden gikk han på sykepenger og får nå yrkesrettet attføring i Norge.

Oslo Taxi vurderer å anmelde saken og bostyrer Bjørn Køhler sier de vil undersøke om 40-åringen tjener svarte penger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.