*Nettavisen* Nyheter.

Solrike dager i sør

Solen skinner og det går mot sommer. Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Mens Nord-Norge må regne med nedbør til uken, får sørligere deler av landet opphold og gode muligheter for sol.

09.05.10 19:07

- På mandag får vi et lavtrykk som kommer til å berøre områder søndre deler av Nordland og deler av Trøndelag med nedbør. I tillegg kan det bli regn- og sluddbyger nord for Stad, melder meteorolog i Storm Weather Center, Jakob Inghammar, til Nettavisen søndag.

Derimot ser det litt lysere ut lenger sør i landet.

- Østlandet får etter hvert et lettere skydekke og deretter opphold. I sørligere områder blir det for det meste opphold. Her blir det gode muligheter for mye sol. Fra og med onsdag vokser det opp en høytrykksrygg over landet som kommer til å gi pent vær i Midt- og Sør-Norge.

Søndagsregn
Søndag formiddag er det opphold stort sett i hele landet, men et lavtrykk truer med litt nedbør utover ettermiddagen.

- Akkurat nå har vi et lavtrykk som snurrer i østlige deler av Norskehavet, og det ser ut til at dette kan gi litt nedbør nord for Stad og Lofoten, men det er ikke snakk om store mengder, sier Inghammar.

Også Østlandet kan vente seg litt byger utover ettermiddagen, mens Vest- og Sørlandet har lite skyer og litt sol søndag.

- I Bergen er det knapt en sky på himmelen. Det er Sør-Norge som har det beste været søndag.

Stabile temperaturer
Søndag morgen var det 14,8 grader i Oslo, 10,7 grader i Kristiansand, rundt 9,5 både i Bergen og Stavanger, 6,3 i Trondheim og 1,4 i Tromsø.

De neste dagene byr ikke på noen drastiske forandringer temperaturmessig, og Inghammar forteller at det på Sør- og Østlandet vil bli mellom 7 og 11 grader, mens Vestlandet får mellom 8 og 6 grader.

- Midt-Norge vil bli litt kaldere, og får mellom 3 og 5 grader, mens Nord-Norge får omkring 8 grader i Nordland, mens det lenger nord vil ligge på rundt 3 grader, sier han.

Solfylte fridager
Mot midten av uken ligger det an til langhelg for mange i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag på torsdag. Og bor du langt sør kan du se frem til noen solrike dager.

- Stort sett hele Sør-Norge vil få sol opphold fra torsdag. De mest usikre områdene er de østre delene av Østlandet, som kan få noe nedbør. Men det ser generelt ut til å bli best vær på Vest- og Sørlandet. Her blir det sol og godt vær, sier meteorologen.

Også vestre deler av Midt-Norge har gode muligheter for sol fra midten av uken. Derimot ser det litt dystrere ut for nordligere deler av landet.

- Nord for Nordland vil det skye til på torsdag, og fredag blir det regn. Det kan se ut til å bli mer opphold lørdag og søndag, men det kan også da komme litt nedbør.

Snart sommer
Forrige uke kom det overraskende sludd og snø flere steder på Sør- og Østlandet, men nå føler meteorologen seg relativt sikker på at det er slutt på den slags.

- Selvfølgelig kan jeg aldri med sikkerhet slå fast at snøen er over for nå, det hender jo til og med at det snør om sommeren. Men det ser ikke ut til at det skal komme mer snø eller sludd, i alle fall ikke i lavlandet, i nærmeste tid fremover. Jeg tror det er slutt på det for denne sesongen, sier Inghammar.

- Så nå går det endelig mot sommer?

- Ja, det gjør det så absolutt!

Se hvordan været blir der du er her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.