Gå til sidens hovedinnhold

Solskinnsvær i sør

Det beste vinterværet er det Sør-Norge som har.

- Akkurat nå er det Øst- og Sørlandet, og sør på Vestlandet som har det beste vinterværet. Der er det sol, lettskyet og rolig vindfall, sier meteorolog i Storm Weather Center, Jakob Inghammar, til Nettavisen onsdag.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værside her

Langs Sørlandskysten er det onsdag mellom to og fem minusgrader, lenger øst mot Oslo er det rundt ti minusgrader, mens det på sør på Vestlandet er et par minusgrader.

Lenger nord varierer temperaturene fra bare noen få minusgrader til rundt 11-12 minus.

Vinterklart vær
Ifølge meteorologen vil minusgradene fortsette i stort sett hele landet, i alle fall en uke til. Men det klare og vakre vinterværet som Sør-Norge opplever i disse dager, ser også ut til å fortsette.

- Sør-Norge vil for det meste ha klart og lettskyet vær. Det vil komme periodevis godt med sol, som kommer til å varme om dagen.

Temperaturene vil variere på grunn av det klare været, og om nettene vil de kunne synke en del.

Skyer og nedbør i nord
- Nå ligger et høytrykk mellom De britiske øyene og Island, og vi har en høytrykksrygg over Sør-Norge, som kommer til å vare noen dager, forteller Inghammar.

Vi kan takke høytrykket for klart og vakkert vintervær. Meteorologen melder om snøbyger i Midt-Norge de neste dagene, mens det lenger nord vil bli stort sett opphold, men halvskyet til skyet vær fra torsdag.

- Fredag vil det derimot komme et nedbørsområde over Nord-Norge, som kommer til å gi fra seg snø i innlandet, og sludd og regn langs kysten av Troms.

Det er likevel ingen store mengder nedbør det er snakk om.

Ute-vær
Selv om været stråler mest i Sør-Norge, trøster meteorologen med at hele landet vil oppleve mildt nok vær om dagen til at det kan nytes utendørs.

- Det blir mye sol og bra vær. I tillegg blir minusgradene værende, noe som kan tyde på at skiløypene også blir gode.

Selv om minusgrader råder, melder Inghammar om mulige plussgrader på noen steder.

- På områder på Vestlandet kan temperaturene komme opp på null, mens det i Nordland kan komme noen plussgrader på nedbørsdagene nærmere helgen. På Østlandet vil gradene ligge like under null.

Mildest onsdag morgen var Røst, sør for Lofoten, med 2,2 plussgrader. Aller kaldest var det på Finnmarksvidda med 32,6 minusgrader, mens Røros fulgte tett på med 32,4 minusgrader.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene