RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solvik-Olsen fyrer løs mot AUF-vedtak: - Viser at de ikke er egnet til å styre


TIL ANGREP: Frps 2. nestleder Ketil Solvik-Olsen reagerer kraftig på påtroppende AUF-leder Ina Rangønes Libak og ungdomspartiets vedtak om å avvikle petroleumsindustrien.
TIL ANGREP: Frps 2. nestleder Ketil Solvik-Olsen reagerer kraftig på påtroppende AUF-leder Ina Rangønes Libak og ungdomspartiets vedtak om å avvikle petroleumsindustrien. (NTB scanpix)
AUF vedtok styrt avvikling av petroleumsindustrien. Det får Frp-nestlederen til å se rødt.

AUF-landsmøtet vedtok søndag at man skal ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien innen 2035.

- Norsk olje og gass prøver å fremstille det som at norsk olje og gass er så ren at den er en del av løsningen, ikke problemet. Det er helt feil, og det skal vi i AUF fortsette å si ifra om, sier nestleder og påtroppende AUF-leder Ina Rangønes Libak om vedtaket i ungdomslagets nye klima- og miljøprogram.

«Ikke egnet til å styre ansvarlig»

Det får Frps 2. nestleder Ketil Solvik-Olsen til å se rødt, og i en post på Facebook kommer han med kraftig kritikk av AUF.

«Dette er fremtidens AP-ledere, som viser de ikke er egnet til å styre ansvarlig», skriver Solvik-Olsen i posten.

Se hele innlegget her:

«Det er en oppskrift på økonomisk kaos, kraftig økt ledighet, svære kutt i velferden og betydelig reduksjon i Norges globale posisjon», fortsetter han.

Han mener at en politikk som AUF forfekter vil føre til at titalls og hundretalls milliarder av kroner forsvinner fra norsk økonomi.

«Disse unge AP-politikerne tror kanskje at pengene isteden skal gå til annet næringsliv. De glemmer at dette i liten grad er statens penger som politikerne kontrollerer. Det er næringslivets oenger, som istedet investeres i prosjekter andre steder i verden», skriver Frp-nestlederen.

AUF: - Internasjonal solidaritet

Ina Rangønes Libak sier vedtaket om styrt avvikling av petroleumsindustrien må sees i sammenheng med internasjonal solidaritet.

- Vi i Norge som har tjent oss styrtrike på olje, og som har de beste forutsetninger for å omstille oss, skal ikke pumpe opp den siste tredelen. Hvordan skal vi kunne komme i klimaforhandlinger med verdens fattigste land og kreve at de skal kutte når vi ikke gjør det selv? sier Libak.

Søndag vedtok AUF-landsmøtet også nei til utenlandskabler, strengere krav til oppdrettsnæringen og et grønt og solidarisk skattesystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere