*Nettavisen* Nyheter.

Som en engel i kirken

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Lille Maud Angelica oppførte seg eksemplarisk under sin første julegudstjeneste. Men den ble nok litt lang.

25.12.03 15:03

Kongefamiliens yngste medlem, Maud Angelica, var med mormor og sine foreldre til sin aller første julegudstjeneste i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Sovnet
Men siden gudstjenesten falt sammen med den lille hjerteknuserens sovetid, varte det ikke lenge før menigheten sang henne i søvn på morens fang på første benk i kapellet. Men før det oppførte hun seg helt eksemplarisk og ga knapt fra seg en lyd i den fullsatte kirken, melder NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Pappa Ari bar sin datter inn i kirken, mens mamma Märtha hadde overtatt da de kom ut. Og da sov hun søtt i sin mors armer, skriver Se og Hør.

Kongen hjemme
For første gang var kong Harald fraværende fra den tradisjonelle høytidsgudstjenesten 1. juledag. Men presten, Jon Petter Hesch, som er kapellan i Ris kirke, tok kongen og hans helse med i kirkebønnen. Og dronning Sonja kunne etter gudstjenesten bekrefte at det fortsatt går bra med ektemannen:

- Kongen har det veldig fint, og det går fremover, sa hun smilende før hun ønsket de fremmøtte pressefolkene en fortsatt god jul og satte seg inn i den ventende A-3.

Med i følget var ifølge Se og Hør også norskfødte prinsesse Kristine Bernadotte, enken etter kongefamiliens kjære "onkel Mulle", som døde tidligere i år. Han feiret jul med sine slektninger i Norge helt siden han var ung.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.