Som smurt på jobben

Hun har kanskje en av Norges sprøeste sommerjobber. Martine (26) er nemlig solkrem-innsmører. Har du en sprøere sommerjobb?

13.07.06 13:14

TV 2 Nettavisen skal kåre Norges sprøeste sommerjobb. Send oss tips om en sprø sommerjobb til: jb@nettavisen.no. Vinneren får en iPod tilsendt i posten.

Du kan også diskutere sprø sommerjobber i Veggavisen.

Onsdag kunne vi fortelle om studenten Sveinung Tveito (22) som bruker sommeren på å telle alle fartshumpene i Bergen.

- Guttene sier ikke nei
Martine Elisabeth Bønkan fra Asker har kanskje en enda sprøere sommerjobb. I hele sommer reiser hun rundt på strendene i Oslo og Akershus for å smøre inn solkrem på solbrente folk.

- Jeg synes det er en veldig morsom jobb. Man møter masse mennesker og det er veldig morsomt å gå og smøre folk. Dessuten er det veldig deilig å være ute hele dagen, sier Martine til TV 2 Nettavisen.

Hun er en av fem personer i smøreteamet som reiser rundt på strendene.

- Smøreteamet går rundt på ulike strender og smører folk som ligger på stranda, men samtidig informerer vi om det nye ungdomskortet til Stor Oslo Lokaltrafikk, forteller Martine.

Innsmørerne er fra 19 til 26 år, og begge kjønn er godt representert. Men stort sett blir det til at de smører det motsatte kjønn.

- Mange gutter sier at «du kan godt smøre meg», hvis det er en jente som kommer, humrer 26-åringen. De fleste av dem de smører er likevel foreldre med småbarn som bli veldig glad for å bli smurt.

Teamet vekker oppsikt
Martine, som altså digger sommerjobben sin, sier de vekker oppsikt når de dukker opp på stranda.

- Vi har sorte bukser og et sort belte med solkrem i, så vi blir lagt merke til når vi kommer. Det er mange som får litt sjokk når de ser oss. Jeg tror de synes det er litt rart at vi går rundt og smører folk, så vi får hele tiden småkommentarer, sier Asker-jenta.

I beltet har hun mange faktorer: 4, 6, 12 og 20. Men det er de høyeste faktorene det går mest av.

- Det går mest av faktor 12 og 20. For de vi smører er ofte dem som har glemt å ta med seg solkrem, eller dem som har ligget litt og blitt røde og vil ha så mye faktor som mulig, sier Martine.

- Du synes ikke det er ekkelt å smøre ukjente kropper?

- Nei, det tenker jeg ikke så mye over. Men det blir mye røde rygger, røde neser, skuldre og ører, sier hun, og ler, før hun legger til:

- Jobben er veldig værbetinget da, så vi er ute på strendene bare når det er veldig fint vær, sier Martine.

- En av de sprøeste
Og naturligvis - teamet smører seg selv godt inn før de går til aksjon.

- Det første vi gjør når vi møtes er å smøre oss inn kjempegodt, det er veldig viktig. Vi merket det første dagen vi var ute at vi måtte smøre oss flere ganger, ellers blir man ganske rød, sier solkremeksperten.

- Til slutt, føler du at du har Norges sprøeste sommerjobb?

- Jeg har ikke hørt om noe lignende. Så jeg tror at det i hvert fall er en av de sprøeste, sier Martine.

Til helga er det varslet knallvær i sør, og da er selvfølgelig smøreteamet ute, da i Drøbak og i Son.

Er du uenig med Martine at hun har Norges sprøeste sommerjobb, og har selv en jobb som er sprøere? Ta kontakt med oss på denne mailen. TV 2 Nettavisen skal kåre Norges sprøeste sommerjobb, og vinneren får en iPod.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.