RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommeren er avlyst

Foto: Åserud, Lise
Glem det. Sommeren kan avlyses på Vestlandet, mens Østlandet kan få bra vær i neste uke.

Hvis du ennå ikke har dyppet tærne i fjorden, belag deg på at du må vente til neste år. I hvert fall hvis du bor på Vestlandet. Litt lysning i morgen ettermiddag og kveld, men så er helgen neste mulighet for sprekker i skylaget.

- Men det er alt annet enn sikkert, sier Storm-meteorolog Hilde Holdhus.

- Vi ser et høytrykk som vi heier voldsomt på. Vinner det så kan det bli bra til helgen. Men det ligger et hissig lavtrykk og presser på og ettersom lavtrykkene nå ser ut til å være kommet inn i den sedvanlige ruten opp i norskerenna og ikke sør for oss, så blir det regn på oss og bedre for dem som bor på Østlandet.

På 20-tallet neste uke

- Det kan hende at en kan se temperaturer godt opp på 20-tallet i hovedstaden i neste uke. Men det er alltid usikkert med varsel så langt fram, sier Holdhus.

Det er ikke bare i Bergen og på Vestlandet været har gått i lås. Rundt om i verden er det mye ekstremvær. 1000 mennesker har mistet livet under årets monsun i Bangladesh og halve landet står under vann.

For de ferierende i Europa er det varmen som har vært problemet. De to høyeste temperaturene som ble mål i uken som gikk var i Lamia i Hellas og Bari i Italia som begge målte 45,6 grader. Det høyeste som noen gang er målt i Europa er 50 grader i Sevilla i 1882.

Kanariøyene hett

Selv om den offiselle temperaturen for Kanariøyene, Las Palmas i går var 33 grader meldes det om fryktelig varme lenger sør. Det skal være den varme ørkenvinden som er kommet inn og gitt uoffisielle temperaturer på over 40 grader. Noe som er veldig uvanlig der.

Det vil fortsatt være varmt i fastlands-Spania og rundt Svartehavet i uken som kommer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere