RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommeren kommer til uka

Sist oppdatert:
Helgen blir ustabil i nesten hele landet, men fra mandag er det duket for knallvær.

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk været der du bor

Fredag kommer det inn et lavtrykk fra vest. Det ligger for øyeblikket over Storbritannia, men det er på vei mot oss.

- Det som skjer da, er at vi vil få en del nedbør i Sør-Norge i løpet av dagen fordi en front sveiper over oss. Det blir mest nedbør på Sørlandet, men ikke de store nedbørmengdene ellers i Sør-Norge. Men det blir regn og bygeaktivitet de fleste steder, sier meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Weather Center til Nettavisen.

På Sørlandet begynner nedbøren allerede torsdag kveld. Helgen blir verst på Sørlandet.

- De ser ut til å kunne få en del nedbør, i hvert fall på fredag. Men det vil bedre seg, sier meteorologen.

Det beste helgeværet får Midt-Norge på fredag, men så ser det ut til at nordlige deler av Nordland og Troms går mest klar av nedbøren gjennom helgen.

Knallvær til uka
Det er fremdeles ingen hetebølge på vei, men til uka ser det ut til at det blir bedre vær.

- Østlandet kan nok få en god del fint vær og fine temperaturer på langtidstrenden. Det ser ut som det blir vestavind, og da er det typisk at det blir Vestlandet og deler av Sørlandet som får regnbygene, og da blir det bedre på Østlandet, sier Fagerli.

Men allerede fra mandag blir det en bedring i Sør-Norge.

- Det ser ut til at det blir en ustabil værtype i Sør-Norge gjennom helgen. Det blir kanskje en bedring utover søndagen, og mandag og tirsdag ser ganske bra ut, sier meteorologen.

På Østlandet blir det også hyggelige temperaturer fremover.

- Det ser ut til å bli behagelige temperaturer på Østlandet og det blir over 20 grader i hele perioden, så langt jeg kan se, sier Fagerli.

- Vil du si at Østlandet får det fineste været fremover?

- Ja, det vil jeg si. For da har vi et lavtrykk ved Island som vil gi en del nedbør i Nord-Norge og på Vestlandet. Østlandet går mest klar av lavtrykket og også østlige deler av Sørlandet, sier meteorologen.

Fra og med onsdag kan det komme inn litt nedbør til hele Sør-Norge.

- Det kommer inn et lavtrykk nordvest fra Island i midten av neste uke, som kan gi mer ustabilt vær igjen i store deler av Sør-Norge, sier meteorologen.

Allergisk? Sjekk pollenvarselet her.

Grå helg
I hele Sør-Norge blir det forholdsvis grått vær i helgen. Det er også duket for mer nedbør.

Østlandet får stort sett skyet vær fredag. Det blir oppholdsvær nord for Mjøsa frem til midt på dagen, men ellers blir det regn og regnbyger. Vinden vil blåse sør- til sørvestlig bris. Temperaturen synker litt. I Oslo blir det rundt 18 grader midt på dagen. Det blir litt bygeaktivitet på Østlandet gjennom helgen.

Sørlandet får regn og regnbyger fredag. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men først på dagen blir det frisk bris vest for Lindesnes. Bygeaktivitetene fortsetter gjennom helgen.

Vestlandet får stort sett skyet vær med regn og regnbyger fredag. Vinden vil blåse skiftende bris, men det blir perioder med nordøstlig liten kuling ved Stad. Det blir liten endring i temperaturen, men den synker litt i indre strøk. Vestlandet vil fortsatt få litt nedbør lørdag.

Variabelt i nord
Fra Midt-Norge og nordover, ser det ut til at det blir en periode med vekslende vær.

- Lavtrykket som kommer inn over Sørlandet torsdag kveld, brer seg videre nordover. Sunnmøre og Møre og Romsdal får det i løpet av fredag kveld, sier Fagerli.

I Midt-Norge blir det stort sett fint vær i Nord-Trøndelag fredag. Ellers blir det tilskyende med regn og regnbyger i indre strøk. Vinden vil blåse nordøstlig bris, men det blir frisk bris på kysten og perioder med liten kuling på kysten sør for Trondheimsfjorden. Temperaturen stiger litt.

- Nord for Trondheimsfjorden blir det ganske bra fredag. Det blir en god del sol, men ikke de høyeste temperaturene fordi vi har en ganske kald nordavind, sier meteorologen.

Nordland får halvskyet oppholdsvær fredag, men det blir muligheter for spredt nedbør i grensetraktene. Vinden vil blåse nordlig bris, men på Helgelandskysten blir det perioder med frisk bris. Det blir litt stigende temperaturer.

Troms får stort sett skyet oppholdsvær fredag, men fra midt på dagen blir det litt regn i indre strøk. Vinden vil blåse vestlig bris på kysten frem til midt på dagen, men ellers skiftende bris. Temperaturen stiger litt.

Blir du fort solbrent? Sjekk UV-varselet her

Finnmark får halvskyet til skyet oppholdsvær fredag. Fra midt på dagen blir det litt regn og regnbyger, først i indre strøk. Ellers blir det oppholdsvær. Først på dagen vil vinden blåse opp i vestlig frisk bris på kysten, men ellers blir det skiftende bris. Det blir litt stigende temperatur.

Longyearbyen får skyet vær med snø- eller sluddbyger fredag. Vinden vil blåse vest- til nordvestlig frisk bris. Det blir uendret eller litt synkende temperaturer.

- Nord-Norge får også en litt mer ustabil værtype. I hvert fall sør i Nordland og i Finnmark. Det ser ut som det vil komme litt regn der i løpet av helgen. Troms og nordlige deler av Nordland får noe mindre nedbør i løpet av helgen, sier Fagerli.

Det blir utrygt for mer nedbør i løpet av neste uke ettersom et lavtrykk i nærheten av Island vil gi nedbør til Nord-Norge i starten av neste uke.

- Det er ut som det kommer inn på tirsdag, men det er litt usikkert akkurat når det kommer, men det kommer i hvert fall, sier meteorologen.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere